Κεφαλονιά: Στο Νοσοκομείο 5 ασθενείς με κορονοϊό - Η κατάσταση της υγείας τους

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 16:35

Κεφαλονιά: Στο Νοσοκομείο 5 ασθενείς με κορονοϊό - Η κατάσταση της υγείας τους

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή "ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ" μίλησε πριν από λίγο ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, Χρήστος Παυλάτος.

Ο κ. Παυλάτος ενημέρωσε για την κατάσταση υγείας των νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Συγκεκριμένα είπε «Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο Αργοστολίου νοσηλεύονται συνολικά  5 ασθενείς, 2 γυναίκες και 3 άνδρες. Η κατάσταση τους είναι ελεγχόμενη χωρίς να διαφαίνεται πιθανότητα διασωλήνωσης».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο ζήτημα καταμέτρησης των κρουσμάτων στην Κεφαλονιά:
«Υπήρχε δυσλειτουργία στην καταμέτρηση των κρουσμάτων, η οποία πλέον έχει ομαλοποιηθεί. Σκοπός είναι να προστατέψουμε και όχι να στοχοποιήσουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση».

Σημαντική ήταν και η παρατήρηση του ότι υπάρχουν περιστατικά που παραμένουν στο σπίτι χωρίς να ενημερώνουν τον γιατρό τους, τονίζοντας ότι «Η παραμονή στο σπίτι με συμπτώματα θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς έχουμε δει ότι μπορεί πολύ γρήγορα να ανατραπεί μια κατάσταση». 

Τέλος ενημέρωσε ότι τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στην Κεφαλονιά σήμερα, αργά το απόγευμα. «Σκοπός είναι να γίνουν έστω και λίγοι εμβολιασμοί σήμερα και να συνεχιστεί το πρόγραμμα κανονικά από αύριο».

Ακούστε το ηχητικό:




00 inkefalonia general ad 300X250