Σύσκεψη εν όψει Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών : «Αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Νομού»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 18:58

Σύσκεψη εν όψει Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών : «Αποφασισμένοι να προασπίσουμε  τα συμφέροντα του Νομού»

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Νομού, εν όψη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) που θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου με παρουσία του, εμφανίστηκαν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, όσο και οι υπόλοιποι φορείς και αυτοδιοικητικοί σύμβουλοι που έδωσαν το παρών στην σημερινή μαραθώνια (κράτησε τρεις και πλέον ώρες) σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των ακτοπλοϊκών συνδέσεων του νησιού.
«Θα βάλουμε κάποιες «κόκκινες γραμμές». Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Νομού, όπως εκφράστηκαν όσον αφορά τις γραμμές, τα εισιτήρια, για την αξιοπλοΐα και για την αξιοπιστία των δρομολογίων», ήταν τα λόγια του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή όσον αφορά τον απολογισμό της κουβέντας που προηγήθηκε.

Μάλιστα, ειπώθηκε πως Συνεδριάζει αύριο το ΣΑΣ , χωρίς να υπάρχει εισήγηση για τα δρομολόγια Πόρος - Κυλλήνη από καμία από τις δυο εταιρίες!

Προηγουμένως είχε τεθεί το θέμα από τον πρόεδρο της Ιόνιον Ναυτικής Εταιρίας κ. Μάκη Λιάτο, για την πρόθεση της Ναυτιλιακής εταιρίας Λέσβου NEL Lines, να ξεκινήσει δρομολόγια Μεσολόγγι- Ιθάκη – Σάμη, από τις 21 Ιουνίου του 2013, τη στιγμή που στη γραμμή Αστακός – Ιθάκη – Σάμη, υπάρχει ολοχρονίς το πλοίο Ιόνιον «Πέλαγος».

«Όχι» στην είσοδο της NEL Lines στη γραμμή Μεσολόγγι – Ιθάκη – Σάμη

Άπαντες στις τοποθετήσεις τους στάθηκαν στη μη προσθήκη του συγκεκριμένου δρομολογίου, που και θα βλάψει την εταιρία που εδώ και χρόνια υπηρετεί πιστά το νησί και δεν χρειάζεται τόσο να υπάρχει δρομολόγιο από την Στερεά Ελλάδα, όσο χρειάζεται από την Πελοπόννησο.
«Εμείς δεν διαφωνούμε αν ξεκινήσει από τώρα η συγκεκριμένη εταιρία να κάνει δρομολόγια στο νησί. Εμείς διαφωνούμε ότι έχει επιλέξει να ξεκινήσει τα δρομολόγια το καλοκαίρι. Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρχει ισονομία» ήταν τα λόγια του κ. Μάκη Λιάτου.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μαντζουράτος, έθεσε και θέμα της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σε όλες τις γραμμές του νησιού «εμένα με ενδιαφέρει να πέσουν οι τιμές των εισιτηρίων. Ρίξτε τις τιμές για να αυξηθεί η κίνηση».

Το μίνιμουμ τρία δρομολόγια καθημερινά

Πάντως όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουρής στην αυριανή συνεδρίαση του ΣΑΣ: «θα απαιτηθεί να υπάρχουν 3 δρομολόγια το μίνιμουμ από και προς Κεφαλονιά από το λιμάνι του Πόρου, ένα το πρωί ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ, μετά τις οκτώ».

Στη σύσκεψη το παρών έδωσαν, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τζόγια Γρουζή, Μάκης Φόρτες, και Δημήτρης Μαντζουράτος, οι αντιδήμαρχοι Σάββας Σαββαόγλου και Ευάγγελος Κεκάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Σαμούρης, Διονύσης Αραβαντινός, Θεοτόκης Καβαλιεράτος, Διονύσης Κοκκόσης,ο Λιμενάρχης κ. Γιώργος Καλιτσουνάκης,  η περιφερειακή σύμβουλος Σμαράγδα Σαρδελή, ο Μανώλης Βαλέτας, οι τουριστικοί πράκτορες Μανώλης Ζαμπέλης και Διονύσης Ερτσος, η Κατερίνα Ατσάρου από την Ενωση Ενοικιαζομένων Δωματίων, ο Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος από την Ενωση Ξενοδόχων και ο Μάκης Λιάτος από την εταιρία που έχει το πλοίο «Iόνιον Πέλαγος».Τη βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, εκπροσώπησε στη σύσκεψη ο Γιάννης Βαρούχας.

Θα έχετε την ευκαιρία αργότερα να παρακολουθήσετε σε βίντεο ΟΛΟΚΛΗΡΗ την σύσκεψη για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και αναλυτικά το τι ειπώθηκε σε αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ