Σοφία Ζαφειράτου: «Κανένας έλεγχος σε όσους έρχονται – Προσωπική άποψη να κλείσουν τα σχολεία»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 18:28

Σοφία Ζαφειράτου: «Κανένας έλεγχος σε όσους έρχονται – Προσωπική άποψη να κλείσουν τα σχολεία»

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σοφία Ζαφειράτου, με αφορμή των διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στο νησί, μίλησε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Η κα Ζαφειράτου ανέφερε ότι υπάρχει μια δυναμική αυτή την στιγμή και έκανε έκκληση για καλύτερη τήρηση των μέτρων. Αναφορικά με το να πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία ή όχι η κα Ζαφειράτου ήταν κατηγορηματική : «Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να μείνουν κλειστά για μερικές μέρες έως ότου περιοριστεί η διασπορά. Τηρούνται μεν τα μέτρα, γίνονται απολυμάνσεις αλλά δεν ξέρουμε τον βαθμό διασποράς».

Η πρόεδρος αναφέρθηκε και στα τεστ που πραγματοποιούνται και επισήμανε ότι καλό θα είναι αν κάποιος πιστεύει ότι κόλλησε να κάνει το τεστ μετά από περίπου μια εβδομάδα, προκειμένου να είναι πιο ασφαλή τα αποτελέσματα. «Αν κάποιος έχει ελαφρά συμπτώματα θα πρέπει να μένει σπίτι και να επικοινωνεί με τον γιατρό του» υπογράμμισε και τόνισε ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν κρούσματα στο νησί μας από την στιγμή που δεν γίνεται κανένας ουσιαστικός έλεγχος σε αυτούς που έρχονται.

Παράλληλα, επανέλαβε τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται από όλους με την χρήση μάσκας, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις και υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε όσους έρχονται από άλλα μέρη.