Ιθάκη: Κάλεσμα στον εμβολιασμό κατά του Κορονοϊού - Ξεκινάει την Πέμπτη 11/2

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 18:45

Ιθάκη: Κάλεσμα στον εμβολιασμό κατά του Κορονοϊού - Ξεκινάει την Πέμπτη 11/2

Απο την Πεμπτη 11/2 ξεκιναει ο εμβολιασμος για τον covid στο εμβολιαστικο κεντρο του ΚΥ Ιθακης για τους κατοικους του νησιου.
ενα δυσκολο εγχειρημα λογω και της φυσης του εμβολιου, που γινεται ακομη δυσκολοτερο λογω και της ιδιαιτερης υποστελεχωσης του ΚΥ ιδιαιτερα σε ιατρικο προσωπικο, και κυριως κατα τον αρχικο μηνα της εναρξης

ειμαι απολυτα βεβαιος οτι ολα θα κυλησουν ομαλα χωρις προβληματα, θα χρειαστει μονο συνεργασια, συντονισμος, υπομονη και κατανοηση. δυσλειτουργιες πιθανον θα προκυψουν ειδικα στην αρχη, ειμαι βεβαιος ομως οτι με καλη θεληση ολα θα κυλησουν ομαλα

το προγραμμα θα ακολουθειται με βαση τις οδηγιες που θα δινονται πανελλαδικα, θα ακολουθειται απαρεγκλιτα, καθως ενημερωνουμε οτι δεν μπορει ουτως η αλλως να γινεται και διαφορετικα. θα χρειαζεται να υπαρχει μια επικοινωνια με το ΚΥ συνηθως την προηγουμενη ημερα του εμβολιασμου, ωστε να καθοριζονται καποιες λεπτομερειες κι επισης να εξαλειφουμε τις πιθανοτητες να χανονται καποιες δοσεις εμβολιων λογω πιθανων αστοχιων, το οποιο θα ειναι ιδιαιτερα ασχημο.

τελος θα παρακαλουσα για την οσο το δυνατον μαζικοτερη προσελευση των πολιτων, καθως στην παρουσα φαση ο εμβολιασμος, οπως και σε ολες τις ιογενεις λοιμωξεις, ειναι το μοναδικο οπλο αντιμετωπισης τους... κατανοητες οι οποιες αμφιβολιες, αλλα καλο ειναι να ακολουθουμε αυτο που επιτασσει η επιστημονικη κοινοτητα και γνωση, καθως πρεπει να γινει κατανοητο οτι καποια στιγμη επιτελους πρεπει να βγουμε απο αυτη τη λαιλαπα που εχει επιφερει τοσα προβληματα στην υγεια, την ψυχολογια, και την οικονομια των πολιτων.

Σωτηρης Μαντελης, παιδιατρος, υπευθυνος εμβολιαστικου κεντρου ΚΥ Ιθακης

 

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250