ΕΛΜΕΚΙ - Συνέντευξη Τύπου: “Άθλιο το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας - Να μην κατατεθεί”

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 18:17

ΕΛΜΕΚΙ - Συνέντευξη Τύπου: “Άθλιο το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας - Να μην κατατεθεί”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης το προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αργοστόλι,

Στο πάνελ βρέθηκαν η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Σοφία Ποταμιάνου, ο αντιπρόεδρος Δημ. Μαντζουράτος, Διον. Πεντογάλου Οργανωτική Γραμματέας και η Ελένη Μεμελετζόγλου.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι: “Το Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την ίδια στιγμή που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο, εδώ και τόσους μήνες, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, κάνουν αγώνα δρόμου να περάσουν ό,τι προλαβαίνουν από τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά σχέδια τους. Υπάρχουν Διευθύνσεις, που με κυβερνητική εντολή απολύουν αναπληρωτές με τρίμηνη σύμβαση, επειδή κάλυπταν κενό που προέκυψε από άδεια εγκυμοσύνης, που μετατρέπεται σε άδεια λοχίας ή για διάφορους λόγους δεν εμφανίζεται κενό. Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε και στο νομό μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, προχωρά σε μια ακόμα άθλια μεθόδευση. Αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο. Απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο, να σταματήσει το σχεδιασμό της για τα νομοσχέδια που η ίδια έχει εξαγγείλει (αξιολόγηση, νέος τρόπος διορισμών, έκθεση Πισσαρίδη κ.α.) και να ασχοληθεί στα σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι σχολές και οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας. Με όπλο τις συλλογικές αποφάσεις, όπως την κοινή δήλωση των 77 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δυναμώνουμε τον αγώνα μας.

Να μην κατατεθεί το άθλιο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των εγκαταστάσεων, των υποδομών και της περιουσίας του λαού στις σχολές”.

 elme21 21 019

pjimage 2021 01 21T180819.075 Cropped

elme21 21 021


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ