Λευτέρης Κρητικός (Γραμματέας ΚΙΝ.ΑΛ): “ Ακούμε εξαγγελίες και υποσχέσεις ότι θα καλυφθούν οι θέσεις στο Νοσοκομείο και θα έρθει παθολόγος, όμως στην πράξη έχουμε ένα απροσδιόριστο χρονοδιάγραμμα”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 08:56

Λευτέρης Κρητικός (Γραμματέας ΚΙΝ.ΑΛ): “ Ακούμε εξαγγελίες και υποσχέσεις ότι θα καλυφθούν οι θέσεις στο Νοσοκομείο και θα έρθει παθολόγος, όμως στην πράξη έχουμε ένα απροσδιόριστο χρονοδιάγραμμα”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Xαλαβαζή, μίλησε ο Λευτέρης Κρητικός ,Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Το θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου και δη του νευραλγικού τομέα της Παθολογικής Κλινικής,ο νέος Πτωχευτικός Νόμος, που δίνει τη χαριστική βολή στους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση και την πανδημία ,το νέο Χωροταξικό,το click away που πριν καλά καλά ξεκινήσει έγινε παρελθόν,το έργο που παράγει η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΚΙΝΑΛ, είναι τα θέματα στα οποία τοποθετήθηκε.

Συνοπτικά είπε τα εξής:

Για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς,ο κ.Κρητικός αναφέρθηκε στην επιστολή του κ. Κοντοζαμάνη την οποία η Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ δημοσίευσε στα τοπικά ΜΜΕ και επανέλαβε ότι στις 23/6/2020 ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος πάντα δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τόν Νομό μας,κατέθεσε την με αρ. πρωτ. 7631 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την κατάσταση υγειονομικής περίθαλψης στον Νομό μας, όπου μεταξύ άλλων ο Υπουργός ερωτάτο, ποσό εφικτή είναι η λειτουργία νοσοκομειακών ιδρυμάτων με το 25% του απαιτούμενου προσωπικού, ποιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού) στα υπολειτουργούντα τμήματα προτίθεται να κάνει και εάν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Ο Υφυπουργός Υγείας, απάντησε στην ανωτέρω Ερώτηση σχεδόν 6 μήνες αργότερα (!!!), με το με αρ. πρωτ. 39612/1-12-2020 Απαντητικό του Έγγραφο. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι στο Γ.Ν.Κ. έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί ιατρών -όχι όμως στη θέση Παθολογίας - ότι εκκρεμεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσης, μία θέση Επιμελητή Β’ Εσωτερικής Παθολογίας, ότι έχει εγκριθεί η προκήρυξη θέσεων Διευθυντού Εσωτερικής Παθολογίας και Επιμελητή Β’. Καθίσταται επομένως σαφές, ότι ουδεμία πρόσληψη μόνιμου Παθολόγου θα γίνει άμεσα! Όπως άλλωστε μνημονεύεται στην Απάντηση του Υφυπουργού, οι προκηρύξεις των ετών 2018 - 2020 στην ειδικότητα της Παθολογίας κηρύχθηκαν άγονες. Όπως είπε χαρακτηριστικά,”Ακούμε εξαγγελίες ότι θα καλυφθούν άμεσα οι θέσεις ,υποσχέσεις πως σύντομα θα έρθει παθολόγος και αυτό που έχουμε στην πράξη,είναι ένα επίσημο έγγραφο του Υφυπουργού Υγείας,κοινώς ένα απροσδιόριστο χρονοδιάγραμμα. Είναι μία δύσκολη στιγμή για την χώρα μας ,έχουμε κρούσματα καθημερινά,είμαστε τυχεροί που τοπικά δεν έχουμε σοβαρά κρούσματα covid-19,αν είχαμε δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε σε μία τέτοια κατάσταση.

Ο κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του μας λέει για την ατομική ευθύνη ,ότι δεν φοράμε καλά την μάσκα,την ίδια στιγμή που ο ίδιος κάνει τις βόλτες του με την σύζυγό του χωρίς κανένα μέτρο προστασίας κι ενώ δεν κάνουν το παραμικρό για να θωρακίσουν την υγεία. Αυτό είναι παραπάνω απο προκλητικό και γι αυτό το λόγο εμείς ως τοπική οργάνωση ,θα είμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς ,θα προσπαθούμε να ασκούμε τις πιέσεις που πρέπει με τον ανάλογο τρόπο,ώστε να δοθούν κάποιες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Είναι λανθασμένη πολιτική και της παρούσας και της προηγούμενης κυβέρνησης να μην δίνει κίνητρα στους γιατρούς με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να φεύγουν στο εξωτερικό και όσοι μένουν εδώ να βιώνουν τα όσα βιώνουν , επανειλημμένως το ΚΙΝΑΛ είπε να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα εν μέσω πανδημίας ζήτησε να καταβληθεί δώρο στο προσωπικό και αντί αυτού ο Υπουργός είπε ότι οι γιατροί επιβραβεύθηκαν ψυχικά και συναισθηματικά,δηλαδή με χειροκροτήματα. Είναι κοροιδία η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στο υγειονομικό προσωπικό”.

Για το click away είπε ότι πέρα απο την υγεία υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία,οι καταστηματάρχες στο Λιθόστρωτο είναι στην έξοδο του μαγαζιού τους για να μπορέσουν κάτι να πουλήσουν,όλη αυτή η κατάσταση έχει παρεπόμενες συνέπειες. Αυτό που ισχύει για την Ερμού,ισχύει και για την περιοχή μας, με αυτά τα οριζόντια μέτρα από πράσινος Νομός γίναμε μαύρος ,εκεί που λειτουργούσε η τοπική οικονομία,ξαφνικά lockdown παντού. Θα μπορούσε να υπάρξει μία διαφορετική πολιτική ειδικά στα νησιά,να υπάρχει ένας έλεγχος στα λιμάνια ώστε να μην κλείσει η οικονομία. Με το click away χτυπάς τον μικροεπαγγελματία. Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει μία εργαλειοποίηση της πανδημίας,αντί να χτυπάμε την πανδημία,χτυπάμε την οικονομία,τις ανθρώπινες σχέσεις ,τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκεί που πρέπει να εστιάσουμε ,δεν προσλαμβάνουμε γιατρούς. Δίνουμε για τα κανάλια,δίνουμε εκεί που θέλουμε να δώσουμε ,προσλαμβάνουμε διοικητικούς υπαλλήλους κ.λ.π.Είναι κάποια πράγματα που όλους μας προβληματίζουν για το πως λειτουργεί η Κυβέρνηση. Ακόμα και οι αναστολές υποχρεώσεων είναι ημίμετρα με την έννοια ότι κάποια στιγμή θα κληθούν οι επαγγελματίες να πληρώσουν τρελά ποσά. Δεν θα είναι εύκολο να κρατηθούν πολλές επιχειρήσεις την επόμενη μέρα.

Για το αδιέξοδο των δανειοληπτών ο κ. Κρητικός ανέφερε ότι το κομμάτι των κόκκινων δανείων έχει επανειλημμένως συζητηθεί και από το ΚΙΝΑΛ και από τον ίδιο προσωπικά (ασχολείται δέκα χρόνια με τα κόκκινα δάνεια). Εν μέσω πανδημίας ψηφίσθηκε ο νέος Πτωχευτικός Νόμος, με τον οποίο δεν προβλέπεται προστασία κατοικίας,μόνο μίσθωση σε εξαιρετικές περιπτώσεις χαμηλού εισοδήματος,έχουν φύγει πολλά δάνεια σε ξένα funds και είναι αδύνατον να επικοινωνήσεις με αυτά ,έχουν στην Ελλάδα εταιρείες διαχείρισης που δεν απαντούν καν στο τηλέφωνο όταν τους καλεί ο δανειολήπτης επιζητώντας λύση,ενώ την ίδια στιγμή οι δικηγορικές και εισπρακτικές εταιρείες τους καλούν για να πληρώσουν και στέλνουν εξώδικα. Οπότε οι δανειολήπτες βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Οσον αφορά τις έως τούδε ενέργειες της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ πέρα από τα προηγούμενα ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε και στο νέο χωροταξικό νομοσχέδιο,όπου ως Νομαρχιακή επιτροπή ανέδειξαν,και είπε χαρακτηριστικά “Ο ρόλος μας ως πολιτικής Οργάνωσης είναι και να χτυπάμε το καμπανάκι στα προβλήματα και να ενημερώνουμε την κοινωνία μας. Γι αυτό παρακολουθούμε κι εγώ προσωπικά παρακολουθώ ιδιαίτερα το έργο των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, βρισκόμαστε σε μία ανοιχτή επικοινωνία με την πρόεδρο κ.Γεννηματά,έχω προσωπική επικοινωνία μαζί της,το Κίνημα Αλλαγής,λειτουργεί με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά,με την επικοινωνία που έχουμε και με βουλευτές αλλά και την ίδια την πρόεδρο,μπορούμε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας να τα φέρνουμε στην βουλή. Για μένα ήταν βασικός στόχος να το πετύχουμε αυτό και χαίρομε που το βλέπω αυτό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνεται πραγματικότητα. Είναι βασικό σε κεντρικό επίπεδο να νιώθουν την πίεση. Το ΚΙΝΑΛ έχει αντικαταστήσει την αξιωματική αντιπολίτευση στην Βουλή. Νιώθω μεγάλη υπερηφάνια,που μία μικρή κοινοβουλευτική ομάδα καταθέτει ερωτήσεις και ασκεί πίεση,ενώ οι θέσεις της δεν προβάλλονται στα κεντρικά κανάλια. Σε τοπικό επίπεδο όμως,μπορούμε να προβάλλουμε τις θέσεις μας,να ασκήσουμε την πίεση που πρέπει,να δώσουμε λύσεις για τον λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.Α υτός είναι ο σκοπός μας.

Τέλος εν όψει των εορτών ο κ.Κρητικός ευχήθηκε υγεία, να ξεπεραστεί όλη αυτή η κατάσταση με τον ερχομό του εμβολίου και όπως τόνισε “το 2020 ήταν μία ιδιαιτέρως δύσκολη χρονιά ,δεδομένες καταστάσεις ανατράπηκαν ,θίχθηκαν ακόμη και ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία δεν έχουμε ακόμα επεξεργαστεί μέσα μας ,πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα στο μέλλον και πως μπορούμε να προχωρήσουμε ως κοινωνία σε μιά κατάσταση δύσκολη π.χ.οι εργασιακές συνθήκες που θα ανατραπούν, η τηλεκπαίδευση κ.λ.π. Είναι αδύνατο για την κοινωνία να προσαρμοστεί τόσο απότομα σε τέτοιες καταστάσεις και όταν δεν υπάρχει και η κρατική υποδομή για τις υποστηρίξει. Ο κόσμος έχει επιδείξει ατομική ευθύνη,προσέχει,λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα που μπορεί,το ζήτημα είναι να στηριχτεί η οικονομία. Ας ευχηθούμε το 2021 να είναι μιά καλύτερη χρονιά”.

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/kritikos-1039-nosokomeio-kefalonias}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250