Αερολιμενάρχης: «Έτοιμος ο ιμάντας την επόμενη εβδομάδα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 11:45

Αερολιμενάρχης: «Έτοιμος ο ιμάντας την επόμενη εβδομάδα»

Εδώ και αρκετούς μήνες ο βασικός ιμάντας του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, λόγω ενός προβλήματος, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Με τις μέρες που θα έρθει το πρώτο αεροπλάνο από το εξωτερικό να πλησιάζουν επικίνδυνα (αρχές Απριλίου αναμένεται το πρώτο) το inkefalonia.gr βρέθηκε στο αεροδρόμιο και ρώτησε την αερολιμενάρχη κα Μαρία Δούνα σχετικά με το θέμα.

 3147094

«Ο ιμάντας θα είναι έτοιμος μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ήδη έχει φτιαχτεί γίνονται κάποιες δοκιμές και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει να λειτουργεί. Είναι θέμα ημερών. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με τις πρώτες πτήσεις που θα έρθουν. Ο ιμάντας είχε ένα πρόβλημα πήραμε ένα ανταλλακτικό του και η εταιρία που μας το παρέδωσε δεν έκανε σωστές μετρήσεις και έπρεπε να το ξαναπάρει πίσω και να το ξαναφτιάξει. Αυτό έχει συμβεί από το τέλος του Οκτώβρη και ευτυχώς είχαμε φροντίσει η τοποθέτησή του να γίνει μετά το πέρας των περσινών πτήσεων. Ο άλλος ιμάντας που έχουμε ο μικρός εξυπηρετεί μία χαρά την πτήση της Ολυμπιακής τον χειμώνα. Δεν τέθηκε κάποιο πρόβλημα με τον μικρό ιμάντα. Ο αερολιμένας γι΄ αυτό άλλωστε έχει δύο ιμάντες» τόνισε η κα Δούνα.

Όσον αφορά την αύξηση στις αφίξεις η αερολιμενάρχης δήλωσε: «Από το πρόγραμμα που μας έχουν στείλει φαίνεται μία μικρή αύξηση στις πτήσεις. Για να βγάλουμε όμως ένα ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με τις αφίξεις, μένει να δούμε τι πληρότητα θα έχουν οι πτήσεις».




00 inkefalonia general ad 300X250