Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Δικαιούχοι και οι αγρότες - Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 11:47

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Δικαιούχοι και οι αγρότες - Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων

Ποιοι αγρότες δικαιούνται ενίσχυση από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

Την ένταξη και των αγροτών στον 4ο κύκλο του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Πλέον οι δικαιούχοι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ώστε να λάβουν εφάπαξ την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ύψους 1.000 ευρώ, από τα οποία επιστρεπτά είναι τα μισά.

Σημειώνεται, ότι η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και της Δευτέρα στις 30 Δεκεμβρίου. Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει: «Σύμφωνα με τα όσα ορίζει το επιτυχημένο χρηματοδοτικό σχήμα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών μπορούν και οι αγρότες να επωφεληθούν των ευνοϊκών όρων του προγράμματος για να καλύψουν τα έξοδα των καλλιεργητικών τους αναγκών στην τρέχουσα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας».

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν ενίσχυση από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

  • Όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι παρουσίασαν έσοδα της τάξεως των 300 ευρώ (τουλάχιστον) το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019 και παράλληλα τα έσοδά τους το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2020 ήταν μειωμένα τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019.
  • Ειδικά για τις πληγείσες από τον «ΙΑΝΟ» περιοχές δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι παρουσίασαν έσοδα της τάξεως των 300 ευρώ (τουλάχιστον) το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019.

Από τα 1000 ευρώ που θα λάβουν από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής οι δικαιούχοι αγρότες και οι πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός», υποχρεούνται να επιστρέψουν τα 500 ευρώ καθώς τα υπόλοιπα είναι μη επιστρεπτέα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης τόνισε την πλήρη προσήλωση του υπουργείου στην στήριξη των παραγωγών της χώρας, προκειμένου να συνεχιστεί το πολύτιμο για την ελληνική οικονομία παραγωγικό τους έργο.

ethnos.gr

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250