ΕΛΜΕΚΙ: Πολυτεχνείο 2020 - Ο αγώνας συνεχίζεται!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 13:07

ΕΛΜΕΚΙ: Πολυτεχνείο 2020 - Ο αγώνας συνεχίζεται!

Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, τον Νοέμβρη του 1973.

Το Πολυτεχνείο ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, θα είναι πιο ηχηρό φέτος. Σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς, σχεδιασμούς στους οποίους, συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας. Σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, με τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις, για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Από τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση της ΝΔ παραπέμποντας τα πάντα στην ατομική ευθύνη, έχει αφήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς «απροστάτευτους». Δεν πήρε ούτε ένα μέτρο ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν εξασφάλισε διορισμούς εκπαιδευτικών και αίθουσες, ώστε να λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα. Δεν πρόβλεψε τη διενέργεια μαζικών δωρεάν τεστ. Δεν έκανε προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, δεν εξασφάλισε την μεταφορά των μαθητών με πληρότητα στο 50% κ.α.

Tο κλείσιμο μόλις χθες των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της, αφού μέχρι τώρα τα άφησε εντελώς απροστάτευτα. Η τηλεκπαίδευση χωρίς τα μέσα που εξασφαλίζουν πρόσβαση σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, υποθηκεύει την ισότιμη εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματά τους. Την ίδια ώρα οι τσέπες μεγάλων επιχειρήσεων, έχουν γεμίσει με εκατομμύρια για την ψηφιακή-τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών.

Απέναντι στα παραπάνω δίκαια αιτήματα μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και εργαζομένων, η κυβέρνηση της ΝΔαπάντησε με καταστολή και αυταρχισμό.

Τώρα, μέσα σε συνθήκες πανδημίας συνεχίζει την επίθεση σαρώνοντας με νέα νομοσχέδια που συμπληρώνουν αυτά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μορφωτικό-εργασιακό δικαίωμα που έχει απομείνει.

Δεν θα σιωπήσουμε απέναντι στην νέα επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Τιμάμε την επέτειο του Νοέμβρη και τους νεκρούς μας, αναδεικνύοντας τα σύγχρονα αιτήματά μας κάτω από τις μάσκες.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο για να γίνει ο αγώνας μας πιο αποτελεσματικός με βάση τις δικές μας ανάγκες. Τα συνθήματά του “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία” παραμένουν επίκαιρα και ανεξίτηλα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει πως η δύναμη του εργαζόμενου λαού μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις..

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους για να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για άλλη μια φορά.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 14/11/2020

ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ