Παναγής Καππάτος: «Ιανός» - Η πορεία των αποζημιώσεων και η επόμενη μέρα για τον τόπο μας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 09:21

Παναγής Καππάτος: «Ιανός» - Η πορεία των αποζημιώσεων και η επόμενη μέρα για τον τόπο μας

H N.E. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, προχωρά εκ νέου σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας σχετικά με τις αποζημιώσεις προς συμπολίτες για κατοικίες και επιχειρήσεις μετά τον «Ιανό».

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για την πιο επιτυχημένη προσπάθεια ενίσχυσης στα χρονικά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σε αντίστοιχη περίπτωση φυσικής καταστροφής και οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, όταν σε καθημερινή βάση ανακοινώνονται νέοι δικαιούχοι.

Σε λιγότερο από δυο μήνες από την κακοκαιρία, μέχρι την 9η Νοεμβρίου, έχουν ήδη εγκριθεί:

Στην Κεφαλονιά:

Για οικίες: 299 αιτήσεις, που ισοδυναμούν με 1.367.459 ευρώ

Για επιχειρήσεις: 202 αιτήσεις που ισοδυναμούν με 1.616.000 ευρώ

Στην Ιθάκη:

Για οικίες: 8 αιτήσεις, που ισοδυναμούν με 36.650 ευρώ

Για επιχειρήσεις: 13 αιτήσεις που ισοδυναμούν με 104.000 ευρώ

Συνολικά στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μέχρι την 9η Νοεμβρίου: 522 αιτήσεις αποζημίωσης, ύψους 3.124.109 ευρώ

Η καταγραφή συνεχίζεται και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αποζημιωθεί σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 με μια πρωτόγνωρη βροχόπτωση που χτύπησε τα νησιά μας είχαν και τότε προκληθεί πολλές καταστροφές σε περιουσίες πολιτών στην Κεφαλονιά. Είναι γνωστό πως συμπολίτες μας τότε παρότι έκαναν αιτήσεις 3 και 4 φορές, ποτέ δεν αποζημιώθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ενδεχομένως τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν πως η διαδικασία αποζημιώσεων από τον «Ιανό» βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ας σεβαστούν, τουλάχιστον, τους συμπολίτες μας που περίμεναν μάταια κάποια βοήθεια επί 4 χρόνια.

Οι πολίτες έχουν μνήμη και μπορούν να κρίνουν.

Εξαιτίας του άγχους που διακατέχει το ΣΥΡΙΖΑ με τις αποζημιώσεις, θυμίζω το δημοσίευμα της «Αυγής» το οποίο χωρίς περιστροφές αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ