Σταύρος Τραυλός: «Ο δρόμος στο Αδράκι θα ασφαλτοστρωθεί – Στέλνουμε φάκελο στην UNESCO για το γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 13:31

Σταύρος Τραυλός: «Ο δρόμος στο Αδράκι θα ασφαλτοστρωθεί – Στέλνουμε φάκελο στην UNESCO για το γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης»

 O αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θεά» με αφορμή την ανακοίνωση του για τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

«Καλούμαστε να δείξουμε μια υπεύθυνη στάση. Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε την υπευθυνότητά μας. Είναι κρίμα να χαλάσουμε την εικόνα μας. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να φοράμε την μάσκα μας» υπογράμμισε σχετικά ο κος Τραυλός.

Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα της υπερβόσκησης του Αίνου. Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με το δασαρχείο, τον φορέα διαχείρισης και όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το δει και η κεντρική κυβέρνηση. «Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να το δούμε. Η περιφέρεια όμως έχει πολλά προβλήματα να διαχειριστεί» ανέφερε.

Μετά το χτύπημα του ΙΑΝΟΥ και τις πληγές να έχουν μείνει ανοιχτές, ο κος Τραυλός εξήγησε – σχετικά με τους επαγγελματίες που είναι στην ευθύνη της περιφέρειας- ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 1200 αιτήσεις για επιχορήγηση και έχουν συσταθεί 4 επιτροπές για τους ελέγχους. Παράλληλα, διαφώνησε με όσα ακούγονται, για αδιαφορία της περιφέρειας σε περιοχές όπως η Άσσος και τόνισε: «Στην Άσσο ανταποκριθήκαμε και με το παραπάνω. Πρόσφατα μιλήσαμε με τον Δήμο Σάμης και τώρα είναι δική του ευθύνη». Επιπρόσθετα, ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει ο στρατός για να ολοκληρώσει τα έργα σε οικισμούς και για την γέφυρα στο Χειμωνικό.

Στα έργα οδοποιίας, ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι στο Αδράκι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου, ενώ σύντομα θα πέσει άσφαλτος. «Έγινε γρήγορα και με λίγα χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.  Παράλληλα τόνισε ότι προχωράνε και οι δρόμοι στο Ληξούρι, ενώ άλλοι συντηρούνται και άλλοι αποκτούν μπάρες προστασίας και διαγραμμίσεις.

Ο κος Τραυλός αναφέρθηκε και στο Τάφο των Τζαννάτων, όπου τόνισε ότι αυτή την στιγμή αναμένεται ένα τεχνικό δελτίο για να ενταχθεί το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων ενώ και η Υπουργός έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο.

Τέλος, μια ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή. «Είχαμε τρίωρη σύσκεψη με τον φορέα διαχείρισης του Αίνου και το Πανεπιστήμιο Πατρών για το γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Στις 15 Νοεμβρίου θα σταλεί φάκελος στην UNESCO  και αν πληρούμαι τα κριτήρια θα ενταχθούμε και εμείς» ανέφερε, εξηγώντας ότι είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, καθώς η ένταξη στα γεωπάρκα της UNESCO  θα βοηθήσει ιδιαίτερα και στο θέμα του τουρισμού.

Πηγή: 965.gr 

{https://soundcloud.com/user-46829938/4-11-2020a-1}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250