Τσελέντης: Παραιτούμαι από τη θέση της «γλάστρας και υποτακτικού» επιστημονικού συμβούλου της Περιφέρειας Ιονίων

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 12:56

Τσελέντης: Παραιτούμαι από τη θέση της «γλάστρας και υποτακτικού» επιστημονικού συμβούλου της Περιφέρειας Ιονίων

Παρακάτω η ανάρτηση του στο facebook

Akis Tselentis

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Παραίτηση από τη θέση της «γλάστρας και υποτακτικού» επιστημονικού συμβούλου της περιφέρειας Ιονίων.

Μετά από κάποιες απαράδεκτες συμπεριφορές διαφόρων θεσμικών Σπόγγοκόλαριων για το νησί μου αποφάσισα να παραιτηθώ από επιστημονικός σύμβουλος της Περιφέρειας.

Η θέση του επιστημονικού συμβούλου είναι μια ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση αλλά μια θέση που κερδίζεται μετά από επιστημονική αξιολόγηση και επιλογή.

Ο σεβασμός είναι το θετικό συναίσθημα της αυτοεκτίμησης που έχει το άτομο για τον εαυτό του, ή η εκτίμηση που δείχνει ένα άτομο για μια ομάδα ανθρώπων ειδικά αν αυτή η ομάδα έχει υποστεί μια τρομερή «Θεομηνία».

Η σημασία του σεβασμού είναι μία από τις πιο σημαντικές θεμελιώδεις ηθικές αξίες. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται. Περιμένουμε από τους άλλους να μας σέβονται ως αντάλλαγμα για το σεβασμό που δείχνουμε εμείς.

Ο σεβασμός όμως έχει μια ιδιαιτερότητα, κερδίζεται. Δεν μπορεί να μετρηθεί ως ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορείς να τον διαπραγματευτεί ούτε με συμπεριφορές εξαρτώμενου. Αν και χτίζεται με την πάροδο του χρόνου, εύκολα μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή στις ανθρώπινες σχέσεις.

Όσο και αν επιθυμούμε το σεβασμό ή όσο και αν παρακαλέσουμε για αυτόν, μόνο οι άλλοι μπορούν να μας τον παραχωρήσουν ως αποτέλεσμα της δικής μας συμπεριφοράς.

Και ο καλύτερος τρόπος για κερδίσουμε τον σεβασμό των άλλων είναι με το να συμπεριφερόμαστε με τρόπο ηθικό και δίκαιο, και ανιδιοτέλεια».




00 inkefalonia general ad 300X250