ΚΚΕ: Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας σχετικά με τη λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 13:58

ΚΚΕ: Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας σχετικά με τη λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αργοστολίου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Σχετικά με τη λειτουργία της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου. 

Η αποψίλωση του εξοπλισμού της ΜΕΘ του Γ.Ν. Αργοστολίου και η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μεθοδεύτηκε από την Κυβέρνηση με τη διαδικασία της επίταξης κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού το Μάρτιο του 2020, αφήνοντας τα νησιά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης εντελώς αθωράκιστα και διαλύοντας κάθε προοπτική να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, η εδώ και χρόνια σύγχρονα κατασκευασμένη και πλήρως εξοπλισμένη με μηχανήματα και ειδικό εξοπλισμό Μ.Ε.Θ. δε στελεχώθηκε ποτέ με το απαραίτητο ειδικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αντί να στηριχτεί η πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας με προσωπικό και μέσα και μάλιστα μπροστά στον κίνδυνο να επεκταθεί η επιδημία, αντί να λειτουργήσει η ΜΕΘ ώστε να αποτραπεί η κινητικότητα των ασθενών, έγινε το ακριβώς αντίθετο, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις στα άλλα νοσοκομεία της χώρας. 

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2020 ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι υπογράφηκε από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ η απόφαση επιστροφής του εξοπλισμού της ΜΕΘ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

-Να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο Γ.Ν. Αργοστολίου πλήρως στελεχωμένη με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

-Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Γ.Ν. Αργοστολίου, το Μαντζαβινάτειο Ν. Ληξουρίου, τα Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης, τα Αγροτικά Ιατρεία, τη Ψυχική Υγεία και το ΕΚΑΒ με βάση τις διευρυμένες ανάγκες των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

- Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Κεφαλονιάς και να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείας δωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία είτε άλλες νόσους, είτε χρειάζονται νοσηλεία στις μονάδες Υγείας είτε στο σπίτι.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος