Η παιδίατρος Βίλυ Γεωργοπούλου στον Inkefalonia 103,9: “Επιβάλλεται η ψυχραιμία και όχι ο πανικός για να αντιμετωπίσουμε τον Κορονοϊό - Οι μάσκες βοηθούν, αρκεί να γίνεται σωστά η χρήση τους”

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 19:27

Η παιδίατρος Βίλυ Γεωργοπούλου στον Inkefalonia 103,9: “Επιβάλλεται η ψυχραιμία και όχι ο πανικός για να αντιμετωπίσουμε τον Κορονοϊό - Οι μάσκες βοηθούν, αρκεί να γίνεται σωστά η χρήση τους”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι”στον Inkefalonia 103,9 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, φιλοξενήθηκε η παιδίατρος επιμελητής Α’ Παιδιατρικής Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κα Βίλυ Γεωργοπούλου.

Καταθέτοντας τους προβληματισμούς του στην γιατρό για το ότι πλέον δεν είναι καλοκαίρι και με τα σχολεία ανοιχτά αν συμπέσει μια απευκταία χαλάρωση με τις εποχικές ιώσεις, ιδίως μάλιστα με αυτή της γρίπης τα πράγματα θα δυσκολέψουν, η κ.Γεωργοπούλου απάντησε συνοπτικά τα εξής:

"Αυτή την στιγμή πανελλαδικά έχουν ξεκινήσει οι εποχιακές ιώσεις, έχουμε ήδη εναν ρινοιό και έναν εντεροιό που ήδη έχουν δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο στους γονείς αλλά και στο σχολείο .Η συμπτωματολογία είναι τέτοια που παραπέμπει και σε κορονοιό.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μια συνδιάσκεψη με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας κ.Δημήτρη Μαρκάτο,τους διευθυντές των σχολείων τους συλλόγους γονέων και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κα Ζαφειράτου και τονίσαμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από τον covid-19 υπάρχουν και οι εποχιακές ιώσεις.

Ο ρινοϊός δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα ,ρινική συμφόρηση, καταροή,βήχα και σε κάποιες περιπτώσεις πυρετό.΄Έχουμε ήδη και τον εντεροιό,σε λίγο θα έχουμε τους υιούς παραγρίπης και γρίπης.

Αυτό που επιβάλλεται είναι ψυχραιμία και όχι πανικός.

Δεν θα πρέπει οι γονείς , οι γιατροί, ούτε οι σύλλογοι διδασκόντων να συμπεριφέρονται το ίδιο, σε ένα παιδί που έμεινε στο σπίτι για παρακολούθηση λόγω ρινίτιδας, με ένα παιδί το οποίο έκανε πυρετό η βήχα με ακροαστικά προβλήματα κ.λ.π. Το να σπεύδουν οι γονείς στο νοσοκομείο επειδή το παιδί τους παρουσίασε ήπια συμπτώματα για να τους δώσουμε ιατρική γνωμάτευση εώ δεν τα έχουμε εξετάσει καν δεν είναι δυνατόν να γίνει.

Ηδη έχουν ξεφύγει τα πράγματα.

Υπάρχει μία ευθυνοφοβία και ενώ όλοι μας κυκλοφορούμε παντού έξω,και ενώ τα παιδιά βρίσκονται σε διάφορες δραστηριότητες και χώρους(αθλητικές εγκαταστάσεις) χωρίς μάσκα η επιστροφή τους στο σχολείο έχει καταλήξει πολύ δύσκολη ενώ είναι ανευ ουσίας τα προβλήματα υγείας τους.

Δεν αντέχει μία οικογένεια να πληρώσει γύρω στα 120 ευρώ για ένα μπούκωμα για να επιστρέψει το παιδί στο σχολείο, απ την άλλη με ήπια συμπτώματα δεν πρέπει να βρεθεί σε ιατρικούς χώρους, όμως για να επιστρέψει επιβάλλεται να έχει χαρτί γιατρού.

Επιβάλλεται σύνεση και ψυχραιμία.

¨Οσον αφορά την χρήση μάσκας σίγουρα βοηθάει,το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται σωστά η χρήση μάσκας. Πρέπει να γίνει εκπαίδευση στο σπίτι, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τον χρόνο για ατομικές εκπαιδεύσεις.

Για τους αρνητές της μάσκας ,έχουν ειπωθεί υπερβολές.¨Οσον αφορά την ποιότητα της μάσκας ,πρέπει να αγοράζεται απο φαρμακείο η απο εγγυημένο κατάστημα.

Οδηγίες έχουν δοθεί απο τα σχολεία που τις έχουν λάβει απο τον ΕΟΔΥ δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει κάτι οργανωμένο.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-1039-covid-19}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250