Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σάμης, στην Αγία Ευφημία (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 13:44

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σάμης, στην Αγία Ευφημία (εικόνες)

Μία από τις πρώτες ενέργειες της υπεύθυνης του τμήματος  Πρόνοιας του Δήμου Σάμης, Εριγώνης Βαλσάμου, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο "Ιανός", σε περιοχές του Δήμου, ήταν η σύσταση Κοινωνικού Παντοπωλείο ( Κ.Π ) και κάλεσμα σε όσους έχουν την δυνατότητα, παροχής ειδών, διατροφής, ρουχισμού, καθαρισμού κλπ.

Το Κ.Π. στήθηκε με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου,  της Εθελοντικής Ομάδας Πυλάρου και άλλων εθελοντών, στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου Αγ. Ευφημίας.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα, ήταν πραγματικά συγκινητική και αυτό το διαπιστώνει κανείς, επισκεπτόμενος τον χώρο που συγκεντρώνονται, οι προσφορές.

Πλήθος, ρούχων, τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, βρίσκονται εκεί,  προς διανομή των πλημμυρόπληκτων συνδημοτών μας. Οι εθελοντές,  τα ξεχωρίζουν, τα συσκευάζουν και τα διανέμουν σε όσους έχουν ανάγκη.

Κατά την επίσκεψή μας, στο Κ.Π. συναντήσαμε την υπεύθυνη του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Σάμης, Εριγώνη Βαλσάμου, η οποία μας μίλησε ( το απόγευμα θα έχουμε το βίντεο με τη συνέντευξή της ), για το εγχείρημα αυτό και όχι μόνο.

Στην Αγία Ευφημία, συναντήσαμε και μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού, της οποίας οι άντρες, βοηθούν τους κατοίκους του χωριού, στον καθαρισμό των σπιτιών τους, από τη λάσπη και τα φερτά υλικά, που κατέβασε ο "Ιανός".

Το ίδιο γίνεται και στα Δρακοπουλάτα, με μονάδα της Αεροπορίας.

Τα δύο τμήματα που προαναφέραμε, βρίσκονται στο νησί μας, ύστερα από αίτημα του Δήμου Σάμης, προς την ελληνική Πολιτεία, για βοήθεια, προς στους πληγέντες συνδημότες μας, από τον μεσογειακό κυκλώνας, της 17ης/9ου/2020.

Στον καθαρισμό της Αγ. Ευφημίας, Δρακοπουλάτων, Άσσου, συμμετέχουν με φορτηγά και μπουλντόζες, άνδρες του Μηχανικού του ελληνικού στρατού.

Επίσης, ξεκίνησε σήμερα στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας, από ειδικευμένους δύτες, η ανέλκυση των βουλιαγμένων ιστιοφόρων.

Ακολουθούν φωτο από το Κ.Π. και το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

πηγη: https://vlahatasamis.blogspot.com




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250