Οι προθεσμίες για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για πληττόμενους εργοδότες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 15:30

Οι προθεσμίες για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για πληττόμενους εργοδότες

pexels

Μέχρι τα τέλη Σεπτέβρη έχουν περιθώριο πληττόμενοι εργοδότες να υποβάλουν μία σειρά διαφορετικών δηλώσεων. Μεταξύ αυτών οι προθεσμίες για το μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά και εκείνες σχετικά με την καταβολή υπό αναστολή εισφορών.

Ειδικότερα, στις 24 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία που εχουν οι εργοδότες προκειμένου να δηλώσουν τους εργαζομένους που θα εντάξουν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον Αύγουστο, ενώ λήγει στις 28 Σεπτμεβρίου και η προθεσμία για την καταβολή των εισφορών των εργαζομένων που εντάχθηκαν στο προαναφερθέν πρόγραμμα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Τέλος, απομένουν δέκα μέρες (30 Σεπτεμβρίου) για να υποβληθούν οι δηλώσεις των εργοδοτών που είχαν το Μάρτιο -Ιούνιο 2020 μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι για ένταξη εργαζομένων τους στο μηχανισμό "Συν-Εργασία" για τον Αύγουστο. Σημειώνεται ότι οι μισθωτοί που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα επωφεληθούν από την καταβολή του 60% της απώλειας του μισθού τους από το κράτος. Οι επιχειρήσεις, θα επωφεληθούν από την κάλυψη του 100% του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στον μισθό που χάνεται.

dikaiologitika.gr