Inkefalonia 103,9: Φτάνει στην Κεφαλονιά στρατός με μηχανήματα και μηχανικούς – Πληροφορίες για άφιξη Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 16:37

Inkefalonia 103,9: Φτάνει στην Κεφαλονιά στρατός με μηχανήματα και μηχανικούς – Πληροφορίες για άφιξη Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά

Στην έκτακτη ειδησεογραφική εκπομπή του Inkefalonia 103,9 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, το Μεσημέρι του Σαββάτου, μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αργοστολίου, Διονύσης Μινέτος και ο Δημοσιογράφος από την Σάμη Τάσος Καβαλλιεράτος. 

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που άφησε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, το πέρασμα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός».

Τόσο ο κ. Τραυλός, όσο και ο κ. Μιχαλάτος, τόνισαν ότι το σημαντικό είναι πως δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και αυτό συνέβη σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι οι κάτοικοι ακολούθησαν τις οδηγίες που είχαν δοθεί για να παραμείνουν ασφαλείς στα σπίτια τους.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, τονίστηκε ότι έχει γίνει η καταγραφή των ζημιών που έχει προκαλέσει η θεομηνία και στα δύο νησιά.

Μάλιστα ο κ. Τραυλός είπε πως "είναι καθ’ οδόν για την Κεφαλονιά (έρχονται με το απογευματινό πλοίο), σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, στρατός με πέντε μεγάλα μηχανήματα, αλλά και 15 μηχανικοί. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ως εκ τούτου, οι κάτοικοι που έχουν πάθει ζημιές και θα αποζημιωθούν».

Θεόφιλος: "Τα τηλέφωνά μας ανοικτά και καταγράφουμε ό,τι μας πουν οι πολίτες" 

Από τη πλευρά του ο κ. Μιχαλάτος τόνισε πως: «Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έρθει σήμερα στην Κεφαλονιά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όποτε θα του παραδώσουμε τις ανάγκες μας που έχουν πτοκύψει απο την θεομηνία. Τα τηλέφωνά μας ανοικτά για να καταγράφουμε ό,τι μας πουν οι δημότες. Θα κάνουμε τις επόμενες μέρες τις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ιθάκη, μίλησε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, για τις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας ο υπέυθυνος αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος, για τα προβλήματα στην Αγία Ευφημία και γενικότερα Πύλαρο και σε Ερισσο ο δημοσιογράφος Τάσος Καβαλλιεράτος

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την εκπομπή και τα όσα είπαν οι 5 συνεντευξιαζόμενοι 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-614177493}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250