Βαλεριάνo: Συνέλευση για την πρόσβαση στο Κορώνι – Θεόφιλος: “Πρέπει να βρούμε λύση – Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του ποταμού” (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 09:07

Βαλεριάνo: Συνέλευση για την πρόσβαση στο Κορώνι – Θεόφιλος: “Πρέπει να βρούμε λύση – Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του ποταμού” (video)

Την λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την πρόσβαση στην παραλία Κορώνι και που δεν είχε ξεκαθαρίσει εδώ και 21 χρόνια (!), καλείται να βρει και να διαχειριστεί ο Δήμος Αργοστολίου!

Η παρουσία άλλωστε του Δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, στην συνέλευση κατοίκων στο Βαλεριάνο δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του Δημάρχου, να δοθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα που φαίνεται πως εδώ και δύο και πλέον 10ετίες απασχολεί την περιοχή, αλλά τώρα βγήκε στην επιφάνεια, χωρίς να αδικηθεί καμία πλευρά.

Ενωτικός ο Δήμαρχος 

Ούτε οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται την παραλία και επιδιώκουν να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση δια ξηράς στην παραλία Κορώνι, αλλά ούτε και ο ιδιοκτήτης οικοπέδου, ο οποίος επικαλούμενος δικαστικές αποφάσεις όσον αφορά την νομιμότητα στην κυριότητα του οικοπέδου του, έκλεισε την πρόσβαση προς την παραλία, υποστηρίζοντας πως μετά από 21 χρόνια υπομονής χωρίς να έχει λυθεί το ζήτημα, δεν επιθυμεί πλέον να περνάει ο δρόμος προς την παραλία μέσα από το χωράφι του!

Μία αναμφίβολα δύσκολη υπόθεση, που έχει αναστατώσει το χωριό τις τελευταίες ημέρες, καθώς όσοι τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι επιχειρούν να κατέβουν στην παραλία Κορώνι, βρίσκουν τον δρόμο … κλειστό!

Θεόφιλος: “Πρέπει να βρεθεί λύση, όμως όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά του ποταμού”

Όπως πολύ σωστά είπε και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος: “Η παρουσία μου έχει να κάνει, ότι από αύριο Δευτέρα και τους ιδιοκτήτες θα βρω και με το τοπικό συμβούλιο της περιοχής θέλω να μιλήσω, ώστε να κινηθούμε για να βρούμε μία λύση. Ολοι είμαστε στην ίδια πλευρά του ποταμού. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να στηθούν λαϊκά δικαστήρια, αλλά όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση, ώστε όλες οι πλευρές να είναι ικανοποιημένες. Και να υπάρχει πρόσβαση στην παραλία, αλλά και ο να μην χαθεί κάποιο περιουσιακό στοιχείο ιδιώτη”.

Παρακάτω η θέση του δημάρχου Αργοστολίου για το θέμα

{https://www.youtube.com/watch?v=2nrQTODtc1c}

Στην συνέλευση, την οποία κάλεσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλεριάνου Γεράσιμος Πετράτος (Σαράφης) και έκανε και μία... ιστορική αναδρομή στην υπόθεση, το παρών έδωσαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλας Βαλλιανάτος, ο Αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων Νίκος Κουρκουμέλης, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Γηροκομείου Αργοστολίου Αριστοτέλης Μπατιστάτος, ο τ. δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Γιώργος Θωμάς,  πολλοί κάτοικοι, αλλά και ο άνθρωπος που υποστηρίζει ότι είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου από το οποίο περνάει ο δρόμος προς την παραλία και όπως τόνισε “μετά από 21 χρόνια υπομονής, έπρεπε να κάνω κάτι για να περιφρουρήσω την περιουσία μου”.

Απο την συνέλευση δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην απόφαση να κλείσει ο δρόμος και του ανθρώπου που προέβη σε αυτή την ενέργεια.

Όμως η πρόθεση του Δήμου Αργοστολίου, είναι να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που “έσκασε” τώρα, ενώ θα μπορούσε να είχε λυθεί, πριν απο 5, 10 ή ακόμα και 20 χρόνια!

Η οικογένεια πάντως, που έκλεισε την πρόσβαση προς την παραλία, δεν έδειξε διατεθειμένη να παραχωρήσει κάποιο άλλο σημείο από το οικόπεδο της για την διάνοιξη νέου δρόμου και πρότεινε, να ενεργοποιήσει το παλιό μονοπάτι που υπήρχε ως πρόσβαση στην παραλία.

Στο τέλος της συνέλευσης διαβάστηκε από τον πρόεδρο του χωριού, ψήφισμα για να βρεθεί λύση στο ζήτημα που έχει αναδειχθεί.

Σίγουρα πάντως το επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το σοβαρό ζήτημα. 

Γιώργος Χαλαβαζής 

Παρακάτω οι θέσεις του Αντιδημάρχου και του προέδρους του ΔΣ Αργοστολίου, καθώς και η θέση του ανθρώπου που έκλεισε τον δρόμο προς το Κορώνι. 

{https://www.youtube.com/watch?v=hSZRFyKIxrE}

{https://www.youtube.com/watch?v=bDzoNXuWdAI}

DSC 0003DSC 0008DSC 0009DSC 0012DSC 0018DSC 0020DSC 0021DSC 0022DSC 0027DSC 0029DSC 0030DSC 0031DSC 0036DSC 0037DSC 0038DSC 0041DSC 0043DSC 0044DSC 0045DSC 0049DSC 0054DSC 0056DSC 0057DSC 0059DSC 0064DSC 0065DSC 0069DSC 0078

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250