Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Π.Ι.Ν. στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Αίνου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 09:01

Στάση στην θέση Θέας του Εθνικού Δρυμού Αίνου

Στάση στην θέση Θέας του Εθνικού Δρυμού Αίνου

Την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο Αργοστόλι και στον Εθνικό Δρυμό Αίνου από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Π.Ι.Ν., κ. Σπυρίδων Ιωάννου.

Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκαν στον Φορέα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Δρακάτος και το προσωπικό του Φορέα. Ακολούθησε σύσκεψη σχετικά με το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στην προστασία του ομώνυμου Εθνικού Δρυμού και των προστατευόμενων περιοχών Κεφαλονιάς-Ιθάκης, στην πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων και του φακέλου ένταξης του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO, τις αλλαγές που θα επιφέρει η εφαρμογή του νέου περιβαλλοντικού νόμου 4685/2020 και γενικότερα στην βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Δρακάτος παρουσίασε το έργο του Φορέα Διαχείρισης, καθώς και τις μελλοντικές επιδιώξεις του. Ο κ. Ιωάννου εξήρε το έργο και το ρόλο του Φορέα και τόνισε την επιτακτική ανάγκη της ουσιαστικής στήριξης της πολιτείας, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, για τη συνέχισή του και την επίτευξη των στόχων του στο άμεσο, αλλά και στο απώτερο μέλλον.

Στην συνέχεια ο κ. Ιωάννου συνοδευόμενος από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη  κ. Σωτήρη Κουρή, την κ. Σοφία Γαρμπή, τον Πρόεδρο του Φορέα και μέλη του προσωπικού του Φορέα, ξεναγήθηκε στον Εθνικό Δρυμό Αίνου και συγκεκριμένα ενημερώθηκε για την προσπάθεια ανακήρυξης του Εθνικού Δρυμού Αίνου ως Διεθνούς Πάρκου Σκοτεινού Ουρανού, για την προσπάθεια ανακατασκευή του Δασοφυλακείου του Εθνικού Δρυμού Αίνου μέσω του τοπικού προγράμματος Leader, και επισκέφθηκε το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου και την θέση Θέας του Εθνικού Δρυμού. Κατά την επίσκεψή του ο Αντιπεριφεριάρχης τόνισε την ανάγκη εντατικοποίησης της προσπάθειας προστασίας του Εθνικού Δρυμού Αίνου με δράσεις όπως: (i) υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ που χωροθετείται εντός του πηρύνα, (ii) αντιμετώπιση της παράνομης βόσκησης εντός του πυρήνα, (iii) έναρξη δράσεων αναγέννησης του δάσους της κεφαλληνιακής Ελάτης και (iv) οικοτουριστικής ανάπτυξης εντός του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Ο Πρόεδρος και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αντιπριφερειάρχη κ. Ιωάννου για την επίσκεψή του στην Έδρα του Φορέα και στον Εθνικό Δρυμό Αίνου και ευελπιστεί σε μία αγαστή και επικοδομητική συνεργασία για την ολοκλήρωση των στόχων του Φορέα και την επίτευξη της μελλοντικής βιωσιμότητας του. 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του

Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Δρ. Γεώργιος Δρακάτος

Δ/ντής Ερευνών

Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

IMG 3178Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη με τον Πρόεδρο και το Προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου

 
IMG 3183Ξενάγηση του κ. Ιωάννου στην έκθεση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου

 
IMG 3194Επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου




00 inkefalonia general ad 300X250