Βύρωνας Λυκιαρδόπουλος στον Inkefalonia 103,9: «Του χρόνου τον Αύγουστο θα έχουμε ξεχάσει τον Κορονοϊό» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 09:49

Βύρωνας Λυκιαρδόπουλος στον Inkefalonia 103,9: «Του χρόνου τον Αύγουστο θα έχουμε ξεχάσει τον Κορονοϊό» (Ηχητικό)

Για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας και της επιπτώσεις της Πανδημίας του Covid-19 τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μίλησε στην εκπομπή του INKEFALONIA 103,9 «Μέρα Μεσημέρι», με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, ο Κεφαλονίτης γιατρός, Βύρωνας Λυκιαρδόπουλος, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Σουηδία (Επιμελητής Παθολογίας και Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λινγκσέπινγκ και Μέλος Επιτροπής Φαρμάκων Σουηδίας για το εμβόλιο κατά του COVID-19).

Γιος του αείμνηστου επίσης γιατρού Σπύρου Λυκιαρδόπουλου, ο Βύρωνας Λυκιαρδόπουλος αναφέρθηκε στην Πανδημία που έπληξε όλο τον πλανήτη και έφερε μαζί της σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Χαρακτήρισε την πανδημία του Covid-19 ως μια πολύ σοβαρή επιδημία και αναφέρθηκε αναλυτικά στην χρήση της μάσκας, πως ξεκίνησε η πανδημία στην Κίνα και γιατί πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις σε όλο τον πλανήτη, τους διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισής της σε Ελλάδα και Σουηδία,τις επιπτώσεις του Σουηδικού Μοντέλου αντιμετώπισης του Κορονοϊού, στην υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, ενώ αναφέρθηκε και σε τρόπους που θα μπορέσουν να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία της Ελλάδας.

Μάλιστα, κατέληξε στο … (λυπηρό για τον κλάδο της υγείας στην Κεφαλονιά) συμπέρασμα ότι έξι Κεφαλονίτες είχαν περάσει μαζί του την ίδια χρονιά στην ιατρική, δεν εργάζονται στην Κεφαλονιά και πλέον κάνουν καριέρα είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, είτε στο εξωτερικό. Εστίασε λοιπόν, στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν, ώστε να έρθουν γιατροί στο νησί μας.

Παράλληλα τόνισε πως, ο Παγκόσμιος Συναγερμός σήμανε, διότι στην αρχή οι Κινέζοι φοβήθηκαν ότι ο Covid-19 είναι ένας ιός ανάλογης θνησιμότητας με τον Η1N1, που εμφανίστηκε πριν περίπου 10 χρόνια, ο οποίος όμως μεταδιδόταν πιο εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι του χρόνου τον Αύγουστο, θα έχουμε «ξεχάσει» τον Κορονοϊού, αρκεί να ακολουθούμε όλες τις οδηγίες και την τήρηση των μέτρων και το αίσθημα της ατομικής ευθύνης και εκτίμησε ότι το εμβόλιο στο οποίο θα εμβολιαστούν αρχικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ίσως το δούμε στην χώρα μας, πριν τελειώσει το 2020.

Αυτό που έκανε εντύπωση, πάντως, είναι πως όπως δήλωσε ο Βύρωνας Λυκιαρδόπουλος, στην Σουηδία ακολουθήθηκε μια πιο «σκληρή» σχεδόν απάνθρωπη γραμμή όσον αφορά τους ηλικιωμένους με Covid-19, στους οποίους από μια ηλικία και μετά δεν χορηγούνταν ούτε οξυγόνο. Μάλιστα τόνισε ότι ήταν ο λόγος που πολλές φορές είχε συγκρουστεί με το σύστημα της Σουηδίας.

Ο Βύρωνας Λυκιαρδόπουλος, λέει ακόμα πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα και αξίζει να την ακούσετε την συνέντευξη παρακάτω... 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-613522562}




00 inkefalonia general ad 300X250