Επιστολή της Ένωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ» σχετικά με την ράμπα των Α.μεΑ. στα Λέπεδα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 09:30

Επιστολή της Ένωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ» σχετικά με την ράμπα των Α.μεΑ. στα Λέπεδα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Διοικητικού Συμβουλίου της  Ένωσης Α.μεΑ.  «ΥΠΕΡΙΩΝ»

Στην 8η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ», που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 2020, ώρα 11:00 π.μ., ημέρα Σάββατο, στον χώρο του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» τέθηκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης από την Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Μαρία Λαδά το θέμα: « Προσβασιμότητα των Α.μεΑ. στη θάλασσα μετά τη τοποθέτηση του συστήματος Access2All”.

Επακολούθησε συζήτηση επί του θέματος, όπου τοποθετήθηκαν αρκετά από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα με ομόφωνη απόφαση:

«Μετά τα προβλήματα και τις συνεχείς επαναλαμβανόμενες βλάβες με ταλαιπωρία των Α.μεΑ., που έχουν προκύψει από την αρχή της τοποθέτησής του στην παραλία των Λεπέδων, ζητούμε από τους αρμόδιους την άμεση και οριστική λύση του προβλήματος. Είναι αναξιοπρεπές και δεν τιμά μια πολιτισμένη κοινωνία, λουόμενοι Α.μεΑ. να γίνονται ναυαγοί, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν από την θάλασσα στην αμμουδιά και η προμήθεια να μην ανταποκρίνεται στο σκοπό της.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι τα Α.μεΑ. είναι ισότιμα και ισάξια μέλη της κοινωνίας και αν μη τι άλλο δικαιούνται να κάνουν μπάνιο, που θεωρείται απαραίτητο για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Ας σημάνει επιτέλους το τέλος αυτής της κατάστασης και ας πάψει να είναι το σύστημα αυτό το νέο γεφύρι της Άρτας, που «ολομερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν».

Ήδη, ως Δ.Σ. της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» είχαμε αποφασίσει να μην αποδεχτούμε το συγκεκριμένο σύστημα και να προχωρήσει η Περιφέρεια στην προμήθεια άλλου συστήματος από τον επόμενο ανάδοχο. Αυτό δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα εκτός της ταλαιπωρίας των Α.μεΑ., όλοι οι λουόμενοι στην παραλία να διαμαρτύρονται έντονα.

Προς καλύτερη ενημέρωσή σας, στην γραμματεία του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» υπάρχει ο φάκελος με όλες τΙς ενέργειες, που έγιναν από τον ΥΠΕΡΙΩΝΑ.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.,

Η Πρόεδρος

Σοφία Μαροπούλου - Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας

Μαρία Λαδά


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250