Κάλεσμα ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 09:27

Κάλεσμα ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Κάλεσμα της

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ)

στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η εργατική – λαϊκή οικογένεια δέχεται ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους από την κυβέρνηση, την ΕΕ, την εργοδοσία, με αφορμή τη νέα καπιταλιστική κρίση και τα βάρη της που θέλουν πάλι να τα φορτώσουν στην πλάτη του λαού.

Η πανδημία, ως καταλύτης της κρίσης, ως ο παράγοντας που επίσπευσε την εκδήλωσή της και όχι ως αιτία της, κράτησε κλειστές πολλές επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού και του επισιτισμού, οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες και στα νησιά μας στην ανεργία, την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την τραγική μείωση των εισοδημάτων τους. Ήδη πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απλήρωτους λογαριασμούς, με πλειστηριασμούς, με αβάσταχτα χρέη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ζητάει από τους εργαζόμενους να κάνουν θυσίες για να συνεισφέρουν στη “δίκαιη κατανομή” των βαρών και στην ίδια κατεύθυνση μοιράζει εκατομμύρια ευρώ για στήριξη είτε με τη μορφή ζεστού χρήματος είτε με φοροαπαλλαγές είτε με άλλες μορφές, στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με τη ΔΑΣ στο τιμόνι του την τελευταία τριετία, έδωσε μεγάλες μάχες, δεν άφησε μικρό και μεγάλο πρόβλημα του εργαζόμενου λαού που να μην το αντιπαλέψει πλάι πλάι με τα άλλα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πλάι πλάι με τον εργαζόμενο λαό όλων των κλάδων. Δώσαμε μάχες μέσα σε πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, μέσα στην πανδημία, δεν υποστείλαμε ποτέ τη σημαία της ταξικής πάλης.

Δεν παρασυρθήκαμε από τα ψευδεπίγραφα επιχειρήματα της κυβέρνησης για “εθνική ομοψυχία”, που σαν στόχο είχε την επιβολή σιγής νεκροταφείου. Δεν ήθελαν να κουνιέται φύλλο στους χώρους εργασίας για να μην αποκαλυφθεί η γύμνια του συστήματός τους. Το σπάσαμε στην πράξη με την πρωτοπόρα δράση μας. Ξεχώρισαν δραστηριότητες όπως αυτή στο ΓΝΚ τη μέρα δράσης για την Υγεία, η πολύ πετυχημένη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Βαλλιάνου που απέδειξε πως το κίνημα μπορεί να δρα σε όλες τις συνθήκες.

Δεν συρθήκαμε πίσω από τους υπηρέτες των εργοδοτών, την ηγεσία της ΓΣΕΕ που μας έλεγε ότι ο ιός δήθεν δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά, παραγνωρίζοντας την οικτρή κατάσταση στην Υγεία και τις μηδαμινές παροχές που απολαμβάνει ο λαός μας, τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ο εργάτης και ο υπάλληλος στην καθημερινότητά του, αντίθετα με τους μεγαλοκαρχαρίες που έχουν όλες τις πόρτες ανοιχτές.

Χρόνια τώρα ακούμε από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ), να είμαστε ρεαλιστές, να βάλουμε πλάτη, να είμαστε περήφανοι που ο τουρισμός ήταν η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας γιατί από τα δις ευρώ κέρδη που έκαναν οι μεγαλοκαρχαρίες θα βγάζαμε κι εμείς μισό ξεροκόμματο. Ζήσαμε και ζούμε το “θαύμα” της ευελιξίας, της μισής δουλειάς, της ανεργίας, των εκατοντάδων εργατικών ατυχημάτων, τα δουλεμπορικά γραφεία.

Όμως συνάδελφοι, εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο και μας τον κλέβουν στην κυριολεξία μέσα από τα χέρια.

Είναι μονόδρομος πλέον η οργάνωση στα Σωματεία και τα Συνδικάτα μας, η μαζικοποίησή τους, η ενίσχυση των μαζικών διαδικασιών. Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός, άμεση και ενιαία απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.

Κυβέρνηση και εργοδοσία λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Με οργάνωση και αγώνα ανοίγουμε το δρόμο για τη ζωή που μας αξίζει.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.

Εισόδημα για όλους.

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Εμείς έχουμε το δίκιο – Εμείς έχουμε τη δύναμη

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κ.-Ι.

Ισχυροποιούμε τη δύναμή μας, οργανώνουμε την πάλη μας

Κυριακή 12 Ιούλη 10.00-14.00 και 17.00-21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ. Κ.-Ι.

Στηρίζουμε τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ)




00 inkefalonia general ad 300X250