Ο Μάκης Σιμωτάς στον Inkefalonia 103,9 : “50% κάτω οι τζίροι στον επισιτισμό – Μικρό το ενδιαφέρον των καταστημάτων για την έκπτωση στους ανέργους”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 12:14

Ο Μάκης Σιμωτάς στον Inkefalonia 103,9 : “50% κάτω οι τζίροι στον επισιτισμό – Μικρό το ενδιαφέρον των καταστημάτων για την έκπτωση στους ανέργους”

 Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Κεφαλλονιάς – Ιθάκης ο «Αρκείσιος», Μάκης Σιμωτάς, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εστίασης αυτή την στιγμή και ενώ είμαστε σχεδόν στα μέσα του καλοκαιριού.

Ο κ. Σιμωτάς, εξήγησε την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν φέτος τα καταστήματα της εστίασης, τονίζοντας ότι είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση οι καφετέριες σε σχέση με τα εστιατόρια. Ανέφερε ωστόσο ότι οι τζίροι είναι γύρω στο 50% κάτω σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Επεσήμανε επίσης πως αρκετοί καταστηματάρχες περιμένουν να δουν πως θα πάει το ξεκίνησαν της Βρετανικής αγοράς, ώστε να αποφασίσουν αν τελικά θα ανοίξουν τα καταστήματά του, που – όπως είπε – στις περισσότερες περιπτώσεις θα ανοίξουν … οικογενειακά (χωρίς επιπλέον προσωπικό).

Ο κ. Σιμωτάς έκανε παράλληλα έκκληση προς τους επαγγελματίες του χώρου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για παροχή εκπτώσεων σε ανέργους. «Είναι μια πανελλαδική προσπάθεια, με την βοήθεια και του ΟΑΕΔ, για να μπορούν και όσοι δεν εργάζονται να μπορούν να βγουν έξω για ένα καφέ ή για φαγητό. Μέχρι τις 10 του μήνα θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί η λίστα με τα καταστήματα που δέχονται να παρέχουν την έκπτωση. Όμως δυστυχώς το ενδιαφέρον είναι μέχρι στιγμής μικρό”.

Καταλήγοντας ο κ. Σιμωτάς καυτηρίασε και την στάση της Κυβέρνησης, καθώς όπως είπε δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε όσα είχε υποσχεθεί, σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις έχουν μεγάλη ανάγκη στήριξης.

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250