Έπεσαν οι υπογραφές για την ένταξη στο ΕΣΠΑ η ανέγερση του 1ου & 2ου Λυκείου Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 14:48

Έπεσαν οι υπογραφές για την ένταξη στο ΕΣΠΑ η ανέγερση του 1ου & 2ου Λυκείου Αργοστολίου

Ένα μεγάλο βήμα για την ανέγερση των δύο Λυκείων του Αργοστολίου έγινε σήμερα με την υπογραφή της ένταξής τους στο ΕΣΠΑ. Το άλλο βήμα θα γίνει όταν τελικά θα φτάσουμε σε σημείο να εγκαινιαστεί αυτή η μεγάλη και σημαντική κατασκευή! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Σήμερα λοιπόν το πρωί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου έβαλε την υπογραφή του για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Ανέγερση Σχολικού Συγκροτήματος 1ου και 2ου δωδεκαθέσιου Λυκείου Αργοστολίου».
Το παρών στην εκδήλωση της υπογραφής έδωσαν πολλά μέλη της νυν και της πρώην τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Παιδείας κ. Σάββας Σαββαόγλου, η περιφερειακή σύμβουλος κα Τζόγια Γρουζή, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γεράσιμος Αποστολάτος, Βασίλης Καμπίτσης και Διονύσης Κοκκόσης, ο πρώην βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, ο τέως Νομάρχης κ. Διονύσης Γεωργάτος, ο τέως δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σταύρος Τραυλός, πρόεδροι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των δύο Λυκείων, καθώς και οι διευθυντές τους, έδωσαν το παρών και μίλησαν για αυτή τη σημαντική στιγμή.

Παράλληλα διαβάστηκε και τερετισμός από τον πρώην Νομάρχη κ. Διονύση Λευκαδίτη, που για οικογενειακούς λόγους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.
Μετά τους χαιρετισμούς και τις ευχές, ακολούθησαν τοποθετήσεις με την προσδοκία το έργο να περάσει επιτυχώς από τα σχέδια και τις μακέτες στην ανέγερσή του και να φτάσει ομαλά στη στιγμή που και οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις για να κάνουν τα μαθήματά τους.

Όπως άλλωστε τονίστηκε, μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2013 θα πρέπει να δημοσιευτεί διεθνείς διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου , και το έργο πρέπει να αρχίσει έως τις 31/12/2013. Θα χρειαστούν δύο χρόνια από την στιγμή που θα δημοπρατηθεί για την κατασκευή του και η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται μέσα στο 2015. Για το έργο έχει εγκριθεί ποσό χρηματοδότησης της τάξεως των 12 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό σημαντικό για δημιουργία μιας αξιοπρεπούς κατασκευής, η οποία εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει αίθουσες εργαστηρίων αμφιθέατρα, αλλά και γήπεδα μπάσκετ.

{phocagallery view=category|categoryid=340|limitstart=0|limitcount=0}




00 inkefalonia general ad 300X250