Ο Βίκτωρας Ρουχωτάς στον Cosmos 965: «Πρώτα ασφαλείς και υγιείς και μετά τα υπόλοιπα» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 20:23

Ο Βίκτωρας Ρουχωτάς στον Cosmos 965: «Πρώτα ασφαλείς και υγιείς και μετά τα υπόλοιπα» (Ηχητικό)

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο επίτιμός πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά Βίκτωρ Ρουχωτάς, με αφορμή το κλείσιμο των συνόρων για τους Σέρβους τουρίστες και για να ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση στην Σερβία.

Ο κος Ρουχωτάς επισήμανε αρχικώς ότι αυτό το μέτρο- απαγόρευση θα είναι σε ισχύ έως 15 Ιουλίου και θα επαναξιολογηθεί. «Υπάρχει μια πτωτική τάση στα κρούσματα στην Σερβία. Από 350 προχθές, 300 χθες» ανέφερε για τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων. Εξήγησε επίσης, τι σημαίνει, ότι τα σύνορα θα είναι ανοικτά για ειδικούς λόγους τονίζοντας ότι αυτό ισχύει για νταλίκες με εμπόρευμα.

Ο καλεσμένος αναφέρθηκε και στον λόγο που εξαπλώθηκε ο ιός στην Σερβία υπογραμμίζοντας πως: «Ο ιός εξαπλώθηκε επειδή έγιναν δύο αγώνες εκεί με κόσμο. Πιστεύω όμως πως μέχρι 15 Ιουλίου θα έχουν αλλάξει τα πράγματα». Υπογράμμισε επίσης ότι όλοι πλήττονται από το κλείσιμο των συνόρων αλλά προέχει η υγεία και η ασφάλεια.

Ο κος Ρουχωτάς επισήμανε  ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή όσοι ήταν στα σύνορα να περάσουν μέσα στην χώρα  ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Σέρβοι να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές διαδρομές. Παράλληλα  αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση της Σερβίας υποστηρίζοντας, ότι δεν είναι καλή η κατάσταση ενώ εξήγησε ότι τα Ιόνια τα επιλέγουν Σέρβοι με μεγαλύτερη οικονομική άνεση.

 

 Πηγή: 965.gr 




00 inkefalonia general ad 300X250