Λαϊκή συσπείρωση : Πρόκληση η επίσκεψη του Περιφερειάρχη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 14:29

H Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί πρόκληση την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου για να υπογράψει την Ένταξη στο ΕΣΠΑ του Έργου «1ο και 2ο 12/θέσια Λύκεια Αργοστολίου Νομού Κεφαλληνίας».


Αποτελεί πρόκληση αλλά και στάχτη στα μάτια του λαού και της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού συνολικότερα, αφού αντιμετωπίζει με όρους φιέστας το εκρηκτικό κτηριακό πρόβλημα όχι μόνο του 2 ου Λυκείου αλλά και ολόκληρου του νομού στις σχολικές υποδομές. Για την Περιφερειακή Αρχή αποτελεί ευκαιρία για να θριαμβολογήσει όταν:
1. Ο κ. Περιφερειάρχης αρνήθηκε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί επί της ουσίας γενικότερα το ζήτημα της σχολικής στέγης στα Ιόνια Νησιά (τουλάχιστον στην Κεφαλονιά ζητούνται 4 ακόμη σχολικά συγκροτήματα, αντισεισμική θωράκιση και προστασία κ.α. )
2. Ο κ. Σπύρου αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει στο βασικό ερώτημα για το σχολείο. «Αν δηλαδή για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσει μέχρι τις 31/12/2013 να συμβασιοποιηθεί το έργο (όπως ρητά προβλέπεται από το ΕΣΠΑ) ποιο θα είναι το μέλλον του..», αφού η ένταξη του έργου από μόνη της δεν αρκεί, αλλά πρέπει να εξασφαλιστεί και η ολοκλήρωση του.
3. Ο κατάπτυστος τίτλος που έχουν δώσει στο έργο «1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου» (στην νέα ανακοίνωση το κάνουν και 12θέσιο !!!!!) συνδέεται ουσιαστικά με την στρατηγική επιλογή Κυβέρνησης – ΕΕ για συγχώνευση των δύο σχολείων, κατάργηση οργανικών θέσεων, άρα και διαθεσιμότητα – απολύσεις εκπαιδευτικών.
4. Μέχρι να κατασκευαστεί (αν κατασκευαστεί ), αυτό το καταταλαιπωρημένο έργο, μαθητές και καθηγητές θα στοιβάζονται σε εντελώς ακατάλληλους χώρους που το καλοκαίρι είναι θερμοκήπιο και το χειμώνα ψυγείο και πισίνα!!!
5. Ο φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο ΟΣΚ, που έχει μετατραπεί σε ΑΕ και είναι υπό κατάργηση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση και θα βάλλει νέες δυσκολίες στην κατασκευή του έργου.
6. Οι μαθητικές μεταφορές βρίσκονται κοντά στην πλήρη κατάρρευση
7. Συγχωνεύονται σχολεία και ΚΑΤΑΡΓΟΎΝΤΑΙ σχολές όπως την ΑΕΝ.
8. Η Π.Αρχή υπογράφει σύμβαση με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και υλοποιεί πρόγραμμα «κοινωφελούς χαρακτήρα» για 47 εκπαιδευτικούς συμμετέχοντας στο έγκλημα της σύγχρονης δουλεμπορίας εκπαιδευτικών, την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας. (Πενταμηνίτες εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί καλούνται να εργασθούν με όρους γαλέρας (625 ευρώ), παραμένοντας απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα)!!!
9. ΟΤΑΝ...ΟΤΑΝ
Η Λαϊκή συσπείρωση καλεί το λαό και την εκπαιδευτική κοινότητα να γυρίσει την πλάτη στις μεθοδεύσεις στην κοροϊδία και στα καθρεφτάκια προς στους ιθαγενής του κ, Σπύρου και της πολιτικής της συγκυβέρνησης - ΔΝΤ-ΕΕ που υλοποιεί.. Με τον αγώνα τους θα επιβάλλουν την κατασκευή αυτού του σχολείου αλλά και την ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ που υλοποιούν όλες οι δυνάμεις που την στηρίζουν η την διαχειρίζονται.

Αργοστόλι 14/12/20012 Η Λαϊκή Συσπείρωση