"Φάρος" & Δήμος Αργοστολίου:Οι κινήσεις που θα γίνουν για την ανάπλαση σε Κούταβο, Λυκιαρδοπουλάτα & Αρχαία Κράνη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 12:02

"Φάρος" & Δήμος Αργοστολίου:Οι κινήσεις που θα γίνουν για την ανάπλαση σε Κούταβο, Λυκιαρδοπουλάτα & Αρχαία Κράνη

ΦΑΡΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μέχρι τώρα ο Φάρος με τη συνδρομή του Δήμου Αργοστολίου, έχει ήδη ξεκινήσει εθελοντική εργασία καθαρίζοντας την περιοχή του Κούταβου και το επόμενο βήμα θα είναι η διαδικασία εγκατάστασης της παράκτιας ζώνης.

Το επόμενο βήμα μας θα είναι η βελτίωση της περιοχής στα Λικιαρδοπουλατα στήνοντας χώρο θεάτρου.

Στον Κούταβο θα πρέπει να ξεκινήσουμε με περισσότερα μονοπάτια, περισσότερα παγκάκια, περισσότερα φυτά, περισσότερα φώτα, τουαλέτες και πυροσβεστικό εξοπλισμό.

Η Διεύθυνση Εθνικού Δρυμού Αίνου, μαζί με τον Ορνιθολογικό Σύλλογο και την UNESCO, μεταξύ άλλων, θα συνδράμουν στην κατασκευή φωλιών εντός του πάρκου Κούταβου και της περιοχής γύρω από το πάρκο.

ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΑΝΗ: Έγινε σχέδιο από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για ξύλινο μονοπάτι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να εισέρχονται στην περιοχή με ασφάλεια. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία σχεδιάζει επίσης να δώσει περισσότερες πληροφορίες στο κοινό για την ιστορία της περιοχής. Πολλοί θάμνοι πρέπει να κοπούν μέσα στο κάστρο και κατά μήκος των τοίχων αυτού του ιστορικού τόπου. Ο σεβασμός στην περιοχή πρέπει επίσης να παρατηρείται.

Ο Φάρος Αργοστολίου διατηρεί επαφή με καλλιτέχνες και συλλόγους για την πολιτιστική ανάπτυξη του Κούταβου και την περιοχή γύρω από αυτόν. Τέλος Ιουλίου 2020 το πρόγραμμα αυτών των πολιτιστικών δράσεων θα είναι έτοιμο.

Ο Κούταβος ανήκει σε όλους τους πολίτες! Σας ζητάμε να έρθετε μαζί μας και να μας βοηθήσετε για να πραγματοποιήσουμε τα πολιτιστικά μας όνειρα. Τα παιδιά μας θα μας ευγνωμονήσουν για όσα κάνουμε.

* ΦΑΡΟΣ ΦΑΡΟΣ ΦΑΡΟΣ ΦΑΡΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250