Συνεχίζεται η συνδικαλιστική δίωξη των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 12:03

Συνεχίζεται η συνδικαλιστική δίωξη των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με αφορμή την έφεση που ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης για τους τρεις εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και του συναδέλφου μας και γνωστού συνδικαλιστή Θανάση Αγαπητού, δηλώνει ότι οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται και δεν καταστέλλονται. Με όπλο την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα για κάθε συνδικαλιστική και πολιτική έκφραση.

Τα γεγονότα της σύλληψης διαδραματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαμαρτυρίας εργαζομένων της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 15/11/2012 και οι συλληφθέντες συνδικαλιστές οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με αστήρικτες κατηγορίες για να αθωωθούν πανηγυρικά στη συνέχεια από το δικαστήριο. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την πανηγυρική αθώωσή τους, η εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε έφεση σε βάρος της αθώωσης των 3 εργαζομένων και παράλληλα αναγγέλθηκε η έναρξη ΕΔΕ εναντίον του Αγαπητού Θανάση και Σμήλιου Ηλία από τους διευθυντές εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση των μνημονίων, έχοντας χάσει το στήριγμα της κοινωνίας, επιχειρεί να καταστείλει κάθε κίνημα αντίστασης και για αυτό επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Για το σκοπό αυτό στοχοποιεί τους συλλογικούς αγώνες και τις φωνές αντίστασης. Δεν είναι τυχαίο ότι από την επόμενη ημέρα της αθώωσης των συναδέλφων μας, συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ζητούσαν με έμφαση να ξαναδικαστούν και να καταδικαστούν.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά σήμερα, που με τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου για τη διαθεσιμότητα, τις μετατάξεις, την αυτοδίκαιη αργία και την απόλυση, επιχειρείται να επικρατήσει στο δημόσιο ο τρόμος της ΕΔΕ και ο φόβος της απόλυσης, η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων από τα συνδικάτα είναι υπεράσπιση της συλλογικής διεκδίκησης.

Απαιτούμε:
• Να σταματήσει κάθε δικαστική δίωξη για το Θανάση Αγαπητό και τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
• Να σταματήσει τώρα και να κλείσει οριστικά κάθε πειθαρχική δίωξη για τους συναδέλφους Αγαπητό Θανάση και Σμήλιο Ηλία.

Οι Έλληνες πολίτες, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, η κοινωνία ολόκληρη βιώνουμε τα αποτελέσματα της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, η οποία φτωχοποίησε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και παράλληλα εφαρμόζει το σκληρό κατασταλτικό της μηχανισμό στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι μαζί με όλους τους Έλληνες αντιστέκονται για να κρατήσει ακέραια ο ελληνικός λαός τα δικαιώματά του και η πατρίδα μας την αυτονομία της και την ανεξαρτησία της.

Με όπλο την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της συνδικαλιστικής και πολιτικής έκφρασης.

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται!

Από το Δ.Σ.