ΦΑΡΟΣ: Δράσεις για την αναβάθμιση του Κουτάβου και την ανάδειξη της Αρχαίας Κράνης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 13:10

ΦΑΡΟΣ: Δράσεις για την αναβάθμιση του Κουτάβου και την ανάδειξη της Αρχαίας Κράνης

ΦΑΡΟΣ Δημοτική Κίνηση Αργοστολίου

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης, σύσκεψη με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου Αργοστολίου, του ΤΕΕ, του Συλλόγου Φίλων Κουτάβου & Αρχαίας Κράνης, του Φορέα Διαχείρισης Ε. Δ. Αίνου , του Κυνηγετικού Συλλόγου και του Φάρου Αργοστολίου, με αντικείμενο την αναβάθμιση του Κουτάβου και την ανάδειξη της Αρχαίας Κράνης.

Έγινε ανασκόπηση και αξιολόγηση των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα καθώς και προγραμματισμός και συντονισμός των επερχόμενων παρεμβάσεων.

Με πρωτοβουλία του Φάρου και τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου, ήδη πραγματοποιείται καθαρισμός και με την εθελοντική συμμετοχή συμπολιτών μας, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες χάραξης αιγιαλού.

Προγραμματίζονται ανάλογες παρεμβάσεις και στα Λικιαρδοπουλάτα – θεατράκι, και διαμορφώσεις στον Κούταβο όπως περιπατητικές διαδρομές, παγκάκια, φυτεύσεις, διακριτικός φωτισμός, πυρασφάλεια, τουαλέτες, ενώ ο Φορέας Διαχείρισης Αίνου σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρία φροντίζουν για τις ξύλινες φωλιές εντός του άλσους. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Φορέα και υπό την αιγίδα της UNESCO, διαμορφώνεται γεωπάρκο που περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη περιοχή με συνδυαστικά αμφίδρομα οφέλη, γεγονός που καθιστά ακόμα επιτακτικότερη την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων.

Αναφορικά με την Αρχαία Κράνη, και πάντα σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, πραγματοποιείται μελέτη για ξύλινο διάδρομο που θα επιτρέπει την πρόσβαση με ασφάλεια και σεβασμό στο χώρο, καθώς και καθαρισμοί – κοπή θάμνων κατά μήκος των τειχών, ενώ η αρχαιολογική υπηρεσία έχει εκφράσει την πρόθεση να προετοιμάσει ειδική παρουσίαση – ενημέρωση για την ιστορική συνέχεια του τόπου

Ο Φάρος Αργοστολίου είναι σε διαρκή επαφή με τοπικούς και όχι μόνο καλλιτέχνες, ομίλους, συλλόγους, για την πολιτιστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Κουτάβου σε πραγματικό και ολοκληρωμένο τόπο αναψυχής με όλη τη σημασία του όρου. Για το σκοπό αυτό προετοιμάζεται πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα ανακοινωθεί στο τέλος Ιουνίου.

Ο Κούταβος ανήκει στους Πολίτες και οι χρήστες του χώρου, οι Πολίτες, εμείς, είμαστε εκείνοι που θα καθορίσουμε τις χρήσεις. Σας καλούμε όλους να συμπορευθούμε στη δική μας “οδό ονείρων” και να διαμορφώσουμε το ψυχικό τοπίο της πόλης μας, τους όρους της ζωής μας, αφήνοντας περιβαλλοντική και πολιτιστική παρακαταθήκη στα παιδιά μας.




00 inkefalonia general ad 300X250