Γιάννης Κουρούκλης κατά της Levante Ferries- Τι απαντά ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιάννης Πυλαρινός

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 22:00

Γιάννης Κουρούκλης κατά της Levante Ferries- Τι απαντά ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιάννης Πυλαρινός

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργοστολίου Γιάννης Κουρούκλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», σε μια προσπάθεια να αναλύσει την ανακοίνωση της εταιρείας Levante Ferries που δημοσιοποιήθηκε και απευθύνεται στο δημοτικό συμβούλιο Ληξουρίου με επίθεση στην Λαϊκή Συσπείρωση. (Δείτε εδώ την ανακοίνωση της εταιρείας)

Ο κος Κουρούκλης τόνισε ότι αυτή η ανακοίνωση χλευάζει την Λαϊκή Συσπείρωση και δείχνει τον εκνευρισμό της η εταιρεία, ενώ παράλληλα προσπαθεί να απαντήσει σε αμείλικτα ερωτήματα. «Η διακοπή του δρομολογίου Σάμη- Πάτρα- Ιθάκη έγινε τον Ιανουάριο και αυτό λόγω της νόμιμης χειμερινής ακινησίας. Η εταιρεία έπρεπε να βάλει άλλο πλοίο στην γραμμή, αφού έπαιρνε και επιδότηση. Αντί αυτού υπήρξε μείωση των δρομολογίων και η Ιθάκη βρέθηκε αποκομμένη» υπογράμμισε  ο καλεσμένος, προσθέτοντας μέσα σε όλα αυτά και τους περιορισμούς που ίσχυσαν λόγω της πανδημίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος επισήμανε ότι ακόμα και τώρα που αίρονται όλοι οι περιορισμοί η εταιρεία δεν σκέφτεται την επαναδρομολόγηση του πλοίου και αυτό επειδή τα κέρδη για την εταιρεία δεν θα είναι τα αναμενόμενα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: « Η ανακοίνωση της εταιρείας λέει ξεκάθαρα ότι, όσο ο εφοπλιστής δεν έχει κέρδος, οι νησιώτες δεν έχουν το δικαίωμα στην συγκοινωνία».

Ο κος Κουρούκλης κάνει αναφορά και σε όλα εκείνα τα ερωτήματα που έμειναν ουσιαστικά αναπάντητα από την εταιρεία, με πιο σημαντικά την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, την μείωση των ναύλων σε ειδικές ομάδες όπως εποχικά εργαζόμενοι, ευάλωτες ομάδες και άλλοι, τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού των πλοίων.

Τέλος, χαρακτήρισε παραληρηματική την ανακοίνωση και τόνισε ότι στην τελευταία παράγραφο η εταιρεία εκβιάζει το δημοτικό συμβούλιο Ληξουρίου να πάρει πίσω την απόφαση του αλλιώς θα εξετάσει η εταιρεία την συμμετοχή της στην γραμμή Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη.

Απάντηση εκπροσώπου της Levante Ferries, Γιάννη Πυλαρινού.

Ο κος Γιάννης Πυλαρινός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή, εξηγώντας ότι τις τελευταίες μέρες υπήρξαν δημοσιεύματα ότι θα ξεκινήσει τον Ιούνιο το «Ανδρέας Κάλβος» στην γραμμή. «Το πλοίο σταμάτησε και λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω μιας βλάβης και περιμένουμε το ανταλλακτικό. Δεν είναι δυνατόν όμως να υπάρχουν 2 πλοία που να πηγαινοέρχονται άδεια» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας παράλληλα ότι τα δρομολόγια που υπάρχουν αυτή την στιγμή  είναι με απόφαση του Υπουργείου έτσι και όχι με απόφαση της εταιρείας. «Η εταιρεία θα μπορεί να αλλάξει τα δρομολόγια από 1η Ιουνίου και τότε θα υπάρχουν κάθε μέρα από 2 δρομολόγια» υπογράμμισε.

Στο ερώτημα για το αν θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ, ο κος Πυλαρινός επισήμανε πως αν τελικώς υπογραφεί η μείωση του ΦΠΑ, τότε ναι θα υπάρξει μείωση και στην τιμή του εισιτηρίου ενώ και στα μετ’ επιστροφής εισιτήρια σχεδιάζεται κάποια επιπλέον έκπτωση.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε επίσης ότι στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης αυτό που γράφτηκε – το οποίο χαρακτηρίστηκε ως εκβιασμός από την Λαϊκή Συσπείρωση-  ήταν σωστό και ορθώς γράφτηκε.     «Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι να μάθουμε να κρίνουμε πιο σωστά κάποιες καταστάσεις. Κατηγορηθήκαμε χωρίς να φταίμε και έχοντας αποδείξει τα τελευταία 5 χρόνια ότι είμαστε κοντά στους πολίτες των νησιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250