ΕΛΜΕ ΚΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ιθάκη - Να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 09:52

ΕΛΜΕ ΚΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ιθάκη - Να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 2-ΙΘΑΚΗ

Με απόφαση του  ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ το μέλος της και μέλος του ΔΣ του σωματείου Νώντας Μαυροκέφαλος συναντήθηκε χτες με το Δήμαρχο Ιθάκης κ. Δ. Στανίτσα. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι κ. Ι. Τρέλλης και Π. Δόριζας.

Θέσαμε στους υπεύθυνους όλα τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν καθώς και τις προϋποθέσεις που πρέπει να διασφαλιστούν για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων στη βάση του πλαισίου των χτεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου και συγκεκριμένα.

Τονίσαμε και Απαιτήσαμε,

  • Την ανάγκη να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ σε σχέση με τις αποστάσεις εντός τάξης (1,5μ), .
  • Την ανάγκη καθαριότητας σχολείων, απολυμάνσεις και επάρκεια αναλώσιμων. (Τουαλέτες, σχέσεις εργασίας και αμοιβές καθαριστριών, δαπάνες για την αγορά όλων των αναλώσιμων αντισηπτικά – μάσκες – γάντια κ.α.).
  • Την ανάγκη να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση μαθητών με λεωφορεία ή ταξί (να τηρηθούν οι αποστάσεις και όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής απολυμάνσεις, αποστάσεις, κ.λπ) μεταξύ των μαθητών ακόμη και αν αυξηθούν τα δρομολόγια.
  • Την ανάγκη μέτρων για τους μαθητές που δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο.
  • Την ανάγκη να προστατευτούν ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες συναδέλφων εκπαιδευτικών και όσοι θα κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους
  • Την ανάγκη άμεσης εξασφάλισης του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού,
  • Την ανάγκη ειδικών μέτρων για τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Ιθάκης  δήλωσαν προφορικά τη συμφωνία τους στα αιτήματά μας και ανάφεραν τα εξής:

1. Για την καθαριότητα των σχολείων, συμφωνούν με την πρόσληψη- μονιμοποίηση του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολείο,  ενώ για φέτος και προσωρινά θα σταλούν οι καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων στο σχολικό συγκρότημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , (..με την ελπίδα ότι φέτος δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά –νηπιαγωγεία!!). Θα γίνουν δε και οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

2. Σχετικά με τις δαπάνες για την αγορά αναλώσιμων, τόνισαν ότι σε πρώτη φάση για το άνοιγμα των σχολείων είμαστε καλυμμένοι  με αναλώσιμα και δεσμεύτηκαν ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν παρά την υποχρηματοδότηση από το κράτος των σχολικών επιτροπών

3. Για την επάρκεια των αιθουσών ανάφεραν ότι γίνεται προσπάθεια για την εξεύρεση και άλλων χώρων Δήμου που προσωρινά αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν για μάθημα. (αν πληρούν βέβαια τις προϋποθέσεις για σχολικές αίθουσες).

4. Για τις κάμερες στις αίθουσες. Θεωρούν δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου ως παράνομο και αντισυνταγματικό.

5. Σχετικά με τις μετακινήσεις των μαθητών , δήλωσαν ότι θα έρθουν σε επαφή με την περιφέρεια για το πρόβλημα , αφού πρώτα γνωστοποιηθεί ο αριθμός των μαθητών που θα επιστρέψουν σχολείο.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλους τους συναδέλφους τους γονείς και τους μαθητές να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να μην γίνει καμία έκπτωση στα παραπάνω αιτήματα, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία τώρα, αλλά και να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους από την επόμενη σχολική χρονιά. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι οι δεσμεύσεις των υπευθύνων δεν αποτελούν και λύσεις και ότι θα χρειαστεί ο σκληρός αγώνας μας για να τα επιβάλλει.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ: ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΉΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

Αργοστόλι 7/5/ 2020

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ


Ετικέτες: