Ε.Α.Σ.: Παράταση για Αγροτικές Επιδοτήσεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 19:47

Ε.Α.Σ.: Παράταση για  Αγροτικές  Επιδοτήσεις

Ο  Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει...

     Ο  Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη  τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) παρατείνουν κατά ένα μήνα την προθεσμία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης – Ο.Σ.Δ.Ε.  προκειμένου οι δικαιούχοι να εισπράξουν  τις Αγροτικές Επιδοτήσεις 2020 που συνδέονται με το φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο.
     Κατόπιν της απόφασης αυτής, η οποία ελήφθη αξιοποιώντας τον  Κανονισμό ΕΕ/2020/501 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Αγροτών και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας,  ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε. ορίζεται η Παρασκευή 15η  Ιουνίου 2020 αντί της 15ης Μαΐου που ίσχυε μέχρι σήμερα.
     Επίσης, με την ίδια απόφαση ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τροποποίησης η Τρίτη 30η Ιουνίου 2020, αντί της 31ης Μαΐου.
      Η ΕΝΩΣΗ καλεί τους ΘιακοΚεφαλονίτες Παραγωγούς οι οποίοι επιθυμούν να  υποβάλουν Ενιαία Αίτηση – Ο.Σ.Δ.Ε.  να επικοινωνούν     ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ (Τηλ. 26710-22927), καθημερινά από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, προκειμένου να  διασφαλίσουν την εμπρόθεσμη υποβολή της Αίτησης τους η οποία είναι  απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή των φετινών Αγροτικών  Επιδοτήσεων  καθώς και των Χρηματοδοτήσεων μέσω των άλλων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  που δικαιούνται.

                      Από  Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ