Αρχιμ. π. Σπυρίδων Πετεινάτος: «Ο Χριστός είναι στην ζωή μας καθημερινά. Αν τον είχαμε χάσει ή τον είχαμε δεδομένο και τώρα μας τον στερούν, ας τον αναζητήσουμε και ας τον αγαπήσουμε και πιστέψουμε πιο πολύ»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 15:57

Αρχιμ. π. Σπυρίδων Πετεινάτος: «Ο Χριστός είναι στην ζωή μας καθημερινά. Αν τον είχαμε χάσει ή τον είχαμε δεδομένο και τώρα μας τον στερούν, ας τον αναζητήσουμε και ας τον αγαπήσουμε και πιστέψουμε πιο πολύ»

Τα λόγια του στον Inkefalonia 103,9 για το νόημα των Αγιων αυτών ημερών και την ιδιαιτερότητα του εφετινού εορτασμού 

O Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας π. Σπυρίδων Πετεινάτος, μίλησε στην εκπομπή του INKEFALONIA 103,9 “Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή για το νόημα αυτών των ημερών.

Ο πατέρας Σπυρίδωνας, εξήγησε το νόημα της κάθε μίας ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα των ημερών και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στους οι πιστούς που φέτος δεν μπορούν να βρεθούν στην εκκλησία τονίζοντας πως: «Για έναν Χριστιανό, οι πατέρες ονομάζουν το σπίτι του κατ’ οικον εκκλησία, από την ιδιωτική του την προσευχή, το καντηλάκι του ανάβει και το λιβανιστήρι που το σπίτι του μπορεί να μυρίζει λιβάνι. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να μην χάσουμε τις μέρες ακόμα και έτσι και να τις εκμεταλλευτούμε. Εκείνο που θα μας σώσει είναι η υπακοή στην εκκλησία μας.

Μπορεί φέτος να μην μπορούν οι πιστοί να πάνε στην εκκλησία, όμως και από το σπίτι τους, νοερά μπορούν να βρίσκονται στον ναό και να προσεύχονται. Είτε με τις πόρτες κλεισμένες της εκκλησίας, που πιστεύω ότι θα ανοίξουν γρήγορα, ένα είναι το μήνυμα. Χριστός Ανέστη!

Με αυτή την χαρά να γεμίσουμε τις καρδιές μας και την ψυχή μας… Όταν κρύβεται μέσα μας η χαρά της Αναστάσεως, αυτή η χαρά όλα θα τα νικήσει… Και ελπίζω όλο αυτό να είναι αιτία να μας φέρει πιο κοντά στον Χριστό και όταν πια τελειώσει όλο αυτό να τις γεμίσουμε ξανά τις εκκλησίες! Ο Χριστός δεν απαγόρευσε σε κανέναν να ζήσει την ζωή του, αλλά μέσα από την πίστη του. Ο Χριστός είναι στην ζωή μας καθημερινά, γιατί είναι ο φίλος μας, είναι ο αδελφός μας, είναι ο πατέρας μας. Οπότε αν λίγο τον είχαμε χάσει ή τον είχαμε λίγο δεδομένο και τώρα μας τον στερούνε, ας τον αναζητήσουμε. Και όταν ανοίξουν και πάλι οι πόρτες της εκκλησίας μας να έχουμε ανοικτές και τις καρδιές, να τον αγαπήσουμε και να τον πιστέψουμε πιο πολύ».

Ακούστε παρακάτω τα λόγια του π. Σπυρίδωνα Πετεινάτου

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250