Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας: Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται το επόμενο διάστημα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 10:31

Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας: Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται το επόμενο διάστημα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (14/3/2020) – Λειτουργία Οδοντιατρείων

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας ενημερώνει ότι τα οδοντιατρεία της περιοχής ευθύνης μας θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και για το επόμενο διάστημα θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά.

Πιο συγκεκριμένα, για την παροχή της αναγκαίας οδοντιατρικής περίθαλψης κατά τις επόμενες ημέρες θα ισχύουν τα εξής:

Α. Οδηγίες προς ΑΣΘΕΝΕΙΣ:

Γενικός πληθυσμός:

· Όταν αισθανθείτε πόνο επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας, ώστε να σας συμβουλέψει τηλεφωνικά και να αξιολογήσει το επείγον ή όχι του προβλήματός σας.

· Όταν εμφανισθεί οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή του στόματος, του προσώπου και του τράχηλο, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.

· Για κάθε άλλη έκτακτη ανάγκη επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.

· Όλες οι μη επείγουσες θεραπείες θα πρέπει να προγραμματιστούν εκ νέου.

Για τους συμπολίτες μας που ενδεχομένως θα βρεθούν σε καραντίνα: Επικοινωνήστε με τον ΕΟΔΥ και με τον οδοντίατρό σας για λήψη τηλεφωνικών οδηγιών (Ε.Ο.Δ.Υ.: τηλέφωνα 1135 -24ωρη λειτουργία- 2105212000)

Προσοχή: ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ! Η στοματική υγεία και η καλή στοματική υγιεινή συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Β. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ:

Οι συνάδελφοι οδοντίατροι έχουν λάβει από τον Σύλλογο οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Τις οδηγίες αυτές μπορούν δε να τις βρουν και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας www.eoo.gr. Οι οδηγίες επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις και θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Λόγω των συνθηκών έλλειψης του υγειονομικού υλικού που παρατηρείται και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς μας, στο βοηθητικό προσωπικό και τις οικογένειες μας, επιβάλλεται η αναστολή λειτουργίας του οδοντιατρείου μας ακόμη και για τα επείγοντα περιστατικά, εφόσον δεν μπορούν να τηρηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλείας. 

Από το Δ.Σ. του Ο.Σ.Κ.




00 inkefalonia general ad 300X250