Στην Λετονία το 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 10:39

Στην Λετονία το 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου (εικόνες)

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus

Το 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου συμμετείχε στην 5η κινητικότητα ανταλλαγής  μαθητών  στην  πόλη Ogre της Λετονίας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+2018-1-PT01- KA229-047540 με τίτλο “Human Impacts@Coastal> Ecosystems”.

 

Οι δραστηριότητες της κινητικότητας  πραγματοποιήθηκαν  από τις 17 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2020 και είχαν στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με τα παράκτια οικοσυστήματα της Βαλτικής Θάλασσας καθώς επίσης και με τις ιδιαιτερότητες πουπαρουσιάζει η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Συμμετείχαν 30 μαθητές   και 15 συνοδοί καθηγητές από 6 ευρωπαϊκές   χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα,   Ιταλία, Ισπανία, Λετονία και Πορτογαλία). Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφτηκαν την περιοχή Saultkrasti όπου συνέλεξαν θαλασσινό νερό για ανάλυση, το εργοστάσιο κονσερβοποίησης ψαριών Brivais Vilnis. Ήρθαν σε επαφή με την πολιτιστική και καλλιτεχνική παράδοση του τόπου, μέσα από τις επισκέψεις σε διάφορα μουσεία στο Ogre,  τη Salacgriva και τη  Riga. Επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Υδάτινης Οικολογίας όπου έκαναν ανάλυση των δειγμάτων νερού που συνέλεξαν ως προς διάφορες παραμέτρους και  παρακολούθησαν διάλεξη από ειδικευμένους βιολόγους σε ζητήματα ωκεανογραφίας. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το υγροβιότοπο Kemeri , έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης και να περιηγηθούν με ειδικό εξοπλισμό στο μοναδικό αυτό τοπίο.

Στην ανταλλαγή συμμετείχαν οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Ευαγγελία Βαγγελάτου, Βερόνικα Ιωαννίδου και Παρασκευή Σκλαβουνάκη. Τις μαθήτριες συνόδεψαν οι καθηγήτριε Κωστή Αντωνία και Μαραβέγια Αικατερίνη.

erasmus3erasmus3erasmus3

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250