Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης: "Όχι στα Νησιά - Φυλακές της ΕΕ"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 19:34

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης: "Όχι στα Νησιά - Φυλακές της ΕΕ"

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Το διοικητκό Συμβούλιο συνεδρίασε έκτακτα την Παρασκεή 28 Φεβρουαρίου στο χώρο του ΞΕΝΙΑ και συζήτησε το θέμα των γεγονότων στο νησί της Λέσβου και αποφάσισε το παρακάτω ψηφισμα :

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ -ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε

Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την άγρια καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνησηενάντια στο λαό της Σάμου ,Λεσβου ,Χίου.
Ενώνουμε τη φωνή μας και εκφράζουμε την ταξική μας στο δίκαιο ξεσηκωμό του λαού των νησιών του Βορείου Αιγαίου και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων ,συλλόγων ,εργατικών κέντρων ,και φορέων των νησιών ενάντια στο σχέδιο δημιουργίας μόνιμων φυλακών της Ε.Ε στα νησιά τους. Είναι ξεκάθαρο ποιές είναι οι αιτίες και ποιοί είναι οι υπευθυνοι του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Καταγγέλουμε την πολιτική της Ε.Ε και την συμφωνία με την Τουρκίαπου υλοποιούν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ χθες και Ν.Δ σήμερα που μετατρέπει τα νησιά σε ειδική ζώνη των προσφύγων και των μετανατών .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να ανακληθούν οι πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες – μετανάστες.
Ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά HOT SPOT , να μην δημιουργηθούν άλλα με οποιαδήποτε μορφή .
Άμεη μετακίνηση από τα νησια των εγκωβισμένων προς τη ηπειρωτική χώρα σε ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με απκλειστική ευθύνη του κράτους , χωρίς την παρουσία ΜΚΟ.

Να γίνουν αποδεκτά εδώ και τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών.
Ο ξεσηκωμός και οι κινητοποιήσεις του με την αποφασιστηκότητα του και τη επιμονή του, έδειξαν την δύναμή του απέναντι στην Κυβέρνηση ,στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή που επέδειξε και σήμερα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας .

Ο Λαικός Ξεσηκωμός των νησιών που όρθωσε το ανάστημά του στις δυνάμεις εισβολής και καταστολής πέτυχε μια πρώτη νίκη αναγκάζοντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποχωρήσουν . Χρειάζεται να συνεχιστεί ο Αγωνας ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε – Κυβέρνησης .

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του λαού των νησιών του Β.Αιγαίου ,καθώς και την αλληλεγγύη μας στους ξεριζομένους πρόσφυγε και μετανάστες τους ξεριζομένους από τους Ιμπεριαλιστικούς Πολέμους .

Καμμιά γυλακή ούτε ανοικτή ούτε κλειστή για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ