Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Παναγή Καππάτου στον Cosmos 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 00:11

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Παναγή Καππάτου στον Cosmos 96,5

Στην  εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του Cosmos 96,5 με τον Δημήτρη Αλοΐζο και την Ελευθερία Κουλουριώτη, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για έναν απολογισμό της θητείας του έως τώρα.

Ο κος Καππάτος αρχικά θέλησε να ξεκαθαρίσει τι κάνει ένας βουλευτής προκειμένου να αποφευχθούν παρερμηνείες. «Οι βουλευτές επεξεργάζονται και ψηφίζουν και εκπροσωπούν τον τόπο τους και τους κατοίκους του» επισήμανε και συνέχισε λέγοντας πως «δεν διαχειριζόμαστε χρήματα, αλλά παρεμβαίνουμε με νομοθετικές ρυθμίσεις».

Αφού εξήγησε τα παραπάνω άρχισε να αναλύει τις έως τώρα κινήσεις του.

Δασικό

Αναφέρθηκε αρχικά στο δασικό, ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα. Όπως ανακοίνωσε το επόμενο διάστημα  θα δημοσιευτούν από το δασαρχείο οι δασικοί χάρτες και σίγουρα θα προκληθούν ανωμαλίες όμως  όπως υπογράμμισε «Δεν αφορούν το ιδιοκτησιακό αλλά την χρήση. Όσοι έχουν πάρει χαρτιά από το δασαρχείο και πιστοποιείται ότι του ανήκουν κάποια οικόπεδα, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Θα υπάρξει και συνεργασία  δασαρχείου και κτηματολογίου  καθώς θα πρέπει να γίνουν κάποιες προσαρμογές».

Αρχαιολογικά

Το αρχαιολογικό μουσείο, η ανάδειξη του θολωτού τάφου των Τζαννάτων και γενικότερα η ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Κεφαλονιάς είναι ψηλά στην ατζέντα του κου Κάππατου και ήδη έχουν γίνει ενέργειες. Όπως είπε είχε συνάντηση με την υπουργό πολιτισμού την κα Μενδώνη και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει μια πλήρη ενημέρωση για τον αν τελικά το αρχαιολογικό μουσείο  μπορεί να επισκευαστεί.  

Σχετικά με τον τάφο των Τζαννάτων, υπάρχουν τα λεφτά (700 χιλιάδες ευρώ) και η υπουργός έχει δεσμευτεί ότι αν μπορέσει να εξασφαλισθεί ένας χώρος από τον δήμο για παρκινγκ η ίδια είναι διατεθειμένη να το φτιάξει, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν και στέγαστρα.

Ο κος Καππάτος ανακοίνωσε και ένα πολύ ευχάριστο νέο για το αρχαιολογικό μουσείο της Σάμης, το οποίο μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί.

Υγεία

Στο θέμα της υγείας ο κος Καππάτος  ενημέρωσε πως: « Θα προκηρυχτούν θέσεις εργασίας για το νοσοκομείο. Το επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί την Κεφαλονιά και ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ και θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση μεταξύ περιφέρεια και δήμου προκειμένου να βρεθούν επιπλέον κίνητρα για να έρθει ένας γιατρός στην Κεφαλονιά, όπως π.χ. στέγη».

Όσο για τον νέο διοικητή του νοσοκομείου, ανέφερε πως δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα καθώς εκκρεμεί η δημοσίευση του ΦΕΚ.  Μόλις δημοσιευθεί τότε ο κος Καππάτος θα έρθει σε επαφή μαζί του και θα συνεργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων.

Παιδεία

Περίπλοκα τα πράγματα και στην παιδεία με τον κο Καππάτο να είναι μεν ευχαριστημένος για ενέργειες που γίνονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς οι περισσότερες κενές θέσεις καλύφθηκαν και το τέταρτο δημοτικό επισκευάζεται αλλά από την άλλη εμφανίστηκε και επιφυλακτικός με την τύχη του ΤΕΙ στο Ληξούρι.

«Το ΤΗΜΟ έκλεισε επί ΣΥΡΙΖΑ και όταν ήταν υπουργός ο κος Γαβρόγλου» ανέφερε αρχικά, θέλοντας να υπενθυμίσει ότι το τμήμα σαν ΤΗΜΟ είχε επί της ουσίας καταργηθεί από τότε και συνέχισε «Το αίτημά μας είναι η επανασύσταση του  και ακόμα το προσπαθούμε. Και ο κος Διγαλάκης είναι θετικός, αφού τα παιδιά του απέδειξαν ότι το τμήμα ήταν λειτουργικό και υπήρχε και η επαγγελματική αποκατάσταση σε ποσοστό 95%».

Μεταναστευτικό

Η συζήτηση πήγε και σε θέματα εθνικά όπως το μεταναστευτικό. Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν και πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς όποιος δεν έχει τα απαραίτητα έγγρφα δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόσφυγας. «Πρέπει πρώτα να προασπίσουμε τους Έλληνες και μετά όσους έρχονται στην Ελλάδα» ανέφερε αρχικά και συνέχισε τονίζοντας πως «Η Ελλάδα έχει από το ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδίκες για μη καλή υποδοχή και μεταχείριση των μεταναστών. Πίσω από αυτό κρύβονται οι ΜΚΟ». Ο κος Καππάτος λέγοντας τα παραπάνω πρόσθεσε πως πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο το μητρώο των ΜΚΟ και θα νομοθετηθεί και πλαίσιο για την νόμιμη λειτουργία  τους στην Ελλάδα.

Στο τέλος της κουβέντας ο καλεσμένος προσπάθησε να εξηγήσει ότι ήδη έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά και πως η οικονομία πάει καλά, όμως επισήμανε ότι αυτό είναι κάτι που θα το καταλάβει ο κόσμος τα επόμενα χρόνια. Επιπρόσθετα ανέφερε και όλες αυτές τις ελαφρύνσεις που βλέπουν καθημερινά οι πολίτες όπως την μείωση του ΕΝΦΙΑ, την μείωση του φόρου αλληλεγγύης και άλλες, ενώ επισήμανε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέα νομοθετήματα.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00



Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του inkefalonia.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.