Ηλίας Καρόγλας: «Στηρίξαμε τον ΟΤΕ σε δύσκολες στιγμές της εταιρίας – Ζητάμε μία νέα συλλογική σύμβαση που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους ασχέτως του πότε ξεκίνησαν»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 14:23

Ηλίας Καρόγλας: «Στηρίξαμε τον ΟΤΕ σε δύσκολες στιγμές της εταιρίας – Ζητάμε μία νέα συλλογική σύμβαση που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους ασχέτως του πότε ξεκίνησαν»

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διοικούσας ΕργαζομένωνΠΕΤ ΟΤΕ Ηλίας Καρόγλας, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου. 

Όπως επισημάνθηκε, οι υπάλληλοι και τεχνικοί της εταιρίας ΟΤΕ – COSMOTE έχουν ξεκινήσει Πανελλαδική απεργία (η πρώτη μετά από πολλά χρόνια) εξαιτίας των συνθηκών εργασίας, των πενιχρών οικονομικών απολαβών τους και της συλλογικής σύμβασης Εργασίας που είναι να υπογραφεί, με τους εργαζόμενους να διαφωνούν κάθετα στην διάρκεια της σύμβασης και των οικονομικών απολαβών που τους προτείνεται.

Ο κ. Καρόγλας, τόνισε πως η απεργία ξεκίνησε απο την Δυτέρα 23/12, ωστόσο επειδή σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουν να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος πριν τις γιορτές, το εμπορικό τμήμα της εταιρίας στο Αργοστόλι παραμένει ανοικτό.

Τονίστηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης ότι «υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον που έρχεται παράλληλα με την εντατικοποίηση της εργασίας των υπαλλήλων, αλλά και τους χαμηλούς μισθούς κυρίως σε όσους ξεκινούν να δουλεύουν στην εταιρία».

Ο κ. Καρόγλας δήλωσε επίσης πως σε κατάστημα στην Θεσσαλονίκη, έχουν ξεκινήσει ήδη απολύσεις. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ξεκαθαρίζοντας πως πολύ κόσμος έχει μια διαφορετική άποψη από την πραγματικότητα για τις συνθήκες και την μισθολογική κλίμακα των υπαλλήλων του ΟΤΕ, υποστηρίζοντας ότι ενώ αυξήθηκε η παραγωγικότητα της εταιρίας, μειώθηκαν οι μισθοί.

«Εμείς αγαπάμε την δουλειά μας και έχουμε στηρίξει τον ΟΤΕ στις δύσκολες στιγμές και χρονικές περιόδους , αποδεχόμενοι μειώσεις μισθών 11 και 12 %. Δεν έχουν οι εργαζόμενοι τον ίδιο μισθό. Χωρίζει πλέον η εταιρία παλιούς και νέους εργαζομένους. Εμείς ζητάμε μία νέα συλλογική σύμβαση που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους ασχέτως του πότε ξεκίνησαν».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη




00 inkefalonia general ad 300X250