Το Εργατικό Κέντρο ενημερώνει για την 3μερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας για την απόλυση Γκισγκίνη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 12:12

Το Εργατικό Κέντρο ενημερώνει για την 3μερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας για την απόλυση Γκισγκίνη

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού, συμμετείχαν στην τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί από την Επιθεώρηση Εργασίας για το ζήτημα της τρομοκρατικής και άδικης απόλυσης του συναδέλφου Νίκου Γκισγκίνη από την εταιρεία security ESA SOLUTIONS SA, που έχει την ευθύνη φύλαξης του αερολιμένα Κεφαλονιάς που διαχειρίζεται η FRAPORT.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΕΚΚΙ εκ μέρους της διοίκησης , τόνισε ότι η απόλυση του συναδέλφου Ν. Γκισγκίνη ήταν μεθοδευμένη με πολλαπλές στοχεύσεις ως αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής του δράσης . Η απόλυση του με τη μορφή της μη ανανέωσης σύμβασης έγινε:

  • όταν συμμετείχε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 2 Οκτώβρη ,
  • όταν συμμετείχε στις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων όπου και εκλέχτηκε γενικός γραμματέας του σωματείου ,
  • όταν διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του ,
  • όταν ήταν ο μοναδικός συνάδελφος των τελευταίων δύο χρόνων που δεν του ανανεώθηκε η σύμβαση ορισμένου χρόνου από την εταιρεία,
  • όταν ακόμη και σήμερα τρέχει αγγελία της εταιρείας για μόνιμη και σταθερή δουλειά της εταιρείας στο αεροδρόμιο

 Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα ότι η απόλυση του συναδέλφου έγινε μεθοδευμένα για να υποχρεώσει τους υπόλοιπους συναδέλφους αντί να υπογράψουν αορίστου συμβάσεις ,όπως αρχικά είχε δεσμευτεί η εταιρεία, να υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς κατέθεσε ένα  ξερό υπόμνημα με γενικά στοιχεία για τις μη ανανεώσιμες συμβάσεις σε όλα τα αεροδρόμια που δραστηριοποιείται η εταιρεία και όπου το νούμερο των μη ανανεώσιμων συμβάσεων  για την Κεφαλονιά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ,γιατί αφορά εποχιακούς εργαζόμενους Αυτές οι ανακρίβειες κατέρρευσαν  πανηγυρικά και στη συζήτηση με τον Επιθεωρητή.

Ο πρόεδρος του ΕΚΚΙ  στην τελική του πρόταση προς την εταιρεία την κάλεσε να δώσει λύση στο πρόβλημα με επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Ταυτόχρονα μπροστά στην αδιαλλαξία της ESA δήλωσε: ότι κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας ,και με όπλο την αξιολόγηση , για επερχόμενες απολύσεις στη φύλαξη του αεροδρομίου θα πέσουν στο κενό καθώς τόσο το Εργατικό Κέντρο όσο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα δώσουν το επόμενο διάστημα ηχηρή απάντηση , θα επιβάλλουν το δίκιο τους με όπλα την οργάνωση του αγώνα , την ταξική αλληλεγγύη και τη γενικότερη συμπόρευση με τα σωματεία του νομού και το λαϊκό κίνημα .

Η απόφαση του Επιθεωρητή να στείλει την υπόθεση στα αστικά δικαστήρια αντικειμενικά δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας γιατί πατώντας στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις: με το διευθυντικό δικαίωμα , με το απαράδεκτο καθεστώς επαναλαμβανόμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αεροδρόμια και λιμάνια ,  με την αξιολόγηση των εργαζόμενων , με την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης ,με την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος και με την ανυπαρξία κλαδικών συμβάσεων εργασίας .Έτσι ως άλλος Πόντιος Πιλάτος ο επιθεωρητής συναινεί σε αυτή τη μεθόδευση επικυρώνοντας ουσιαστικά την απόλυση του συναδέλφου με τη σφραγίδα του Υπουργείου Εργασίας.

Συνάδελφοι είναι φανερό και ξεκάθαρο ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ που σαν έτοιμοι από καιρό ήρθε να ολοκληρώσει ό, τι είχε η προηγούμενη κυβέρνηση ανοίξει γύρω από το τσάκισμα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, φροντίζοντας ωστόσο να δώσουν γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, έχουν δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας με αποτέλεσμα να έχει αποθρασυνθεί σε βαθμό που να νομίζει πως μπορεί να κάνει ό, τι θέλει χωρίς κανείς να της πάει κόντρα. Κάνουν το μαύρο άσπρο, διαστρεβλώνουν κατά το δοκούν την πραγματικότητα και σε όλα αυτά έχουν σύμμαχους νόμους και κυβερνήσεις.

Ένα φόβο έχουν συνάδελφοι, την ενότητα μας και την απόφασή μας να μην κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς δουλεύουμε νυχθημερόν για να εκτοξεύει τα κέρδη της η κάθε ESA και η κάθε FRAPORT κι είμαστε πάλι εμείς που δεν έχουμε σταθερή δουλειά, μισθούς αντάξιους του κόπου μας .

Έχουμε τη δύναμη όμως συνάδελφοι, στην ενότητα και την αποφασιστικότητά μας, στη μαζικοποίηση των σωματείων μας και των διαδικασιών τους, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Ε.Κ. Κ.-Ι και των ταξικών σωματείων ολόπλευρα, και με τη φυσική μας παρουσία.

Τις επόμενες μέρες καλούμε σε ετοιμότητα όλα τα σωματεία και τους φορείς που έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις στήριξης για την μάχη που δίνουμε μαζί με το συνάδελφο.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!

ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ  ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ