Αλέξανδρος Κοψαχείλης: «Το Leader θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 11:13

Αλέξανδρος Κοψαχείλης: «Το Leader θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής»

Ο συντονιστής του προγράμματος Leader για την Κεφαλονιά Αλέξανδρος Κοψαχείλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να εξηγήσει τι είναι το πρόγραμμα και σε ποιους απευθύνεται.

Κατ’ αρχάς τόνισε ότι είναι ένα πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στόχος του είναι να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του αγροτικού πληθυσμού τοπικά.  Το πρόγραμμα αφορά την Κεφαλονιά και την Ιθάκη καθώς δεν ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες σε πληθυσμό και έτσι μπορούν να θεωρηθούν  αγροτικές περιοχές.

«Έχει γίνει διαβούλευση και προεργασία προκειμένου να βρεθούν οι ανάγκες, οι απαιτήσεις και τα προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν μέσω του προγράμματος» ανέφερε ο κος Κοψαχείλης ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα έχει και υποκατηγορίες που αφορούν δημόσια και ιδιωτικά έργα.

Τα δημόσια όπως επισήμανε έχουν ήδη καλυφθεί και ελέγχονται για να προχωρήσουν στην ένταξη. Για τα ιδιωτικά υπάρχει η προκήρυξη η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και αφορά  την μεταποίηση -και όχι μόνο- αγροτικών προϊόντων καθώς το πρόγραμμα επιδοτεί την ίδρυση μεταποιητικών μονάδων και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων.

Παρακολουθήστε την εκπομπή με  όλες τις πληροφορίες από τον κο Κοψαχείλη

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.




00 inkefalonia general ad 300X250