Ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος για το Mουσείο, τον Τάφο των Τζαννάτων και το ΤΕΙ Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 12:43

Ο Βουλευτής  Παναγής Καππάτος για το Mουσείο, τον Τάφο των Τζαννάτων και το ΤΕΙ Ληξουρίου

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Αφορμή, οι καλές ειδήσεις που προέκυψαν  από την συνάντηση του βουλευτή και της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, την Τρίτη το απόγευμα όπου συζήτησαν για το αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου και τον Τάφο των Τζαννάτων.  

«Στο μουσείο γίνονται έλεγχοι για να δούμε αν μπορεί να επισκευαστεί, αν δεν μπορεί τότε θα πρέπει να κατεδαφιστεί και να φτιαχτεί με τον ίδιο τρόπο» ανέφερε ο κος Κάππατος μεταφέροντας τα όσα του είπε η υπουργός, η οποία θα ήθελε να μπορεί να επισκευαστεί το κτίριο. Μετά και από τις γεωτεχνικές μελέτες που έγιναν τον τελευταίο διάστημα. Το «πόρισμα» για το αν μπορεί να επισκευαστεί ή όχι θα γίνει γνωστό τέλη Ιανουαρίου.

Επιπρόσθετα στο θέμα του μουσείου ο κος Καππάτος ανέφερε πως αν βρεθεί κάποιος χώρος, το υπουργείο θα τον χρηματοδοτούσε προκειμένου να μπορούν τα εκθέματα να είναι προσβάσιμα για το κοινό που θα ήθελε να τα δει.

«Το μοναστήρι της Άτρου δεν δίνει το οικόπεδο»

Στο μεγάλο θέμα των Τζαννάτων  και του μυκηναϊκού Τάφου, ο βουλευτής τόνισε ότι υπάρχουν διαθέσιμα 700 χιλιάδες ευρώ (μέσω ΕΣΠΑ)  τα οποία θα διατεθούν για την φροντίδα στο εσωτερικό του τάφου και για ένα νέο στέγαστρο. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι το οικόπεδο που υπάρχει κοντά και ανήκει στην Μονή της Άτρου δεν δίνεται προς εκμετάλλευση και δημιουργία πάρκινγκ.  « Αν ο δήμος βρει κάποιο αγροτεμάχιο και το μισθώσει, το υπουργείο θα αναλάβει να το διαμορφώσει ως πάρκινγκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Κάππατος δίνοντας έτσι και την εναλλακτική πρόταση που έχει δοθεί από το υπουργείο.

Σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργείο αυτά που ανακοίνωσε ο κος Καππάτος ήταν ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης στην Μονή Φανέντων και στην Μονή Σισίων και σε άλλες εκκλησίες που μπορούν να υπαχθούν σε πρόγραμμα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και αρχαιολογικό μουσείο στην Σάμη.

ΤΕΙ Ληξουρίου, δασικό, κτηματολόγιο

Αφού συζητήθηκαν τα δύο θέματα που αποτέλεσαν και αφορμή για την συζήτηση με τον κο Κάππατο, η κουβέντα πέρασε σε άλλα εξίσου σοβαρά, όπως οι εξελίξεις με το ΤΕΙ. Αποκάλυψε πως υπήρξε μια αρνητική γνωμοδότηση από την σύγκλητο και αυτό αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Όμως, μπορεί η γνωμοδοτική επιτροπή να έχει αντίθετη άποψη και τότε να σωθεί το τμήμα. «Εγώ ζήτησα την επιστημονική μελέτη από τα παιδιά για να μπορώ να τους βοηθήσω περισσότερο. Το μεγάλο μας όπλο είναι τα εργαστήρια και ο εξοπλισμός και έπρεπε να τα εκθέσουμε» κατέληξε ο κος Καππάτος.

Το δασικό και το κτηματολόγιο είναι δύο θέμα πολύ σοβαρά που απασχολούν πολύ κόσμο. Αρχικά με το δασικό, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι έχει ετοιμάσει μια αιτιολογική έκθεση για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. «Έχω συνομιλήσει με υπουργούς και με τους βουλευτές των νησιών του Ιονίου.  Όλες οι δασικές εκτάσεις ανήκουν στο δημόσιο» τόνισε.

Τέλος, σχετικά με το κτηματολόγιο ο βουλευτής υποστήριξε πως δεν θα δοθεί παράταση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο  και ομοίως ο κος Οικονόμου το αποκλείει. « Άποψη μου είναι ότι μάλλον θα δοθεί κάποια παράταση καθώς  έχει δηλωθεί μόνο το 30%. Ακόμα όμως είναι νωρίς για να ανακοινώσουν κάποια παράταση» υπογράμμισε.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

 

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ