Η ΑΔΕΔΥ σχετικά με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους…

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 20:16

Η ΑΔΕΔΥ σχετικά με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους…

 

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ στο Νομό μας για το μεγάλο πρόβλημα της λήξης των συμβάσεων των συναδέλφων συμβασιούχων στην Περιφέρεια Ιονίων Νησσών (ΠΙΝ), στους Δήμους, στην Δασική Υπηρεσία (Αποκεντρωμένη), στα Νοσοκομεία κ.α., πραγματοποίησε σήμερα 17/10/2019 αντίστοιχες παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Αντιπροσωπευτική επιτροπή των εργαζομένων από τους παραπάνω εργασιακούς χώρους, με επικεφαλή το προεδρείο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αργοστολίου, ως βασικό κληρονόμο των συμβάσεων που είχε υπογράψει ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, την διοίκηση του Νοσοκομείου και την εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Νομό μας, προβάλλοντας το αδιαπραγμάτευτο αίτημα για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους καταθέτοντας τα παρακάτω αιτήματα:

• Να καταργηθεί επιτέλους η ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων σε όλη τη χώρα και δεκάδων στο νομό (περίπου 200 σε όλες τις υπηρεσίες), με την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της υπογραφής ολιγόμηνων συμβάσεων ομηρίας.
• Να μην γίνει καμιά απόλυση συμβασιούχου μετά την λήξη των αντίστοιχων προγραμμάτων και να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να απαλειφθεί και να καταργηθεί από το 103 άρθρο και το σύνολο του συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει και ακυρώνει το δικαίωμα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
• Να σταματήσει το αίσχος του προσβλητικού χαρακτηρισμού των εργαζομένων ως «ωφελούμενων», γιατί δουλεύουν σκληρά και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
• Να σταματήσει το καθεστώς της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα μέσα (αυτοκίνητα, μηχανήματα, καύσιμα, αναλώσιμα κ.α.) καθώς και υλικά και μέτρα προστασίας των εργαζομένων (στολές εργασίας, γάλα κ.α.).

Από την πλευρά τους ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και ο κ. Δήμαρχος, αφού συμφώνησαν με το παραπάνω πλαίσιο και τις επισημάνσεις της αντιπροσωπίας, τόνισαν ότι και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου έχουν πληγεί από αυτό το απαράδεκτο καθεστώς και την υποστελέχωση και δεσμεύτηκαν να υπερψηφιστεί το παραπάνω πλαίσιο αρχών τόσο στο άμεσο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 23/10/2019 με τηλεδιάσκεψη, όσο και στο Δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 21/10/2019, χωρίς να δεσμευτούν βέβαια ότι θα το κινητοποιηθούν για να το υλοποιήσουν στην πράξη.

Στα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσαν το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ ΚΙ αλλά και εκπαιδευτικοί από τα ειδικά σχολεία του Νομού στον κ. Αντιπεριφερειάρχη, υπήρξε η δέσμευση της άμεσης πολιτικής διευθέτησης από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας της έγκρισης του μοναδικού ολιγομελούς του ειδικού Λυκείου Αργοστολίου, καθώς και του άμεσου διορισμού του απαραίτητου προσωπικού για να μην σταματήσει η λειτουργία και η ανάπτυξη αυτού του σχολείου. Δέσμευση, επίσης, υπήρξε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τόσο για την ισχύ του περσινού καθεστώτος σίτισης των αναπληρωτών καθηγητών στην λέσχη φοιτητών του ΤΕΙ, εφόσον δρομολογηθεί η επαναλειτουργία της, όσο και για μικρές και αναγκαίες επισκευές των τριών δωματίων που πρόσφατα παραχώρησε για την στέγαση αναπληρωτών καθηγητών και όσων άλλων συμβασιούχων χρησιμοποιούν τέτοια δωμάτια, αφού εκκρεμεί η συνολική μελέτη επισκευής και αναβάθμισης αυτών των εγκαταστάσεων.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Καλεί, επίσης, όλα τα σωματεία του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα να καταδικάσουν το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας των εργαζομένων και να απαιτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Τους καλεί επίσης να παραστούν με όρους μαζικού κινήματος στις συνεδριάσεις των προαναφερόμενων Περιφερειακού και Δημοτικού συμβουλίου και να απαιτήσουν την κάλυψη των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Αργοστόλι 17/10/2019

Ο Πρόεδρος                Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος   Σοφία Μισαηλίδου


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250