Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων για τις εκλογές αντιπροσώπων στην ΕΝΠΕ: «Όμοιως ομοίω αεί πελάζει»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 11:04

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων για τις εκλογές αντιπροσώπων στην ΕΝΠΕ: «Όμοιως ομοίω αεί πελάζει»

 

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Για τις εκλογές αντιπροσώπων στην ΕΝΠΕ  <<ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ>>

Ως συγκοινωνούντα δοχεία, οι συνδυασμοί της κ ΚΡΑΤΣΑ (ΝΔ), του κ. ΣΠΥΡΟΥ(ΝΔ), ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (ΚΙΝΑΛ) και ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ (Χ.Α) αλληλοπριμοδοτήθηκαν για την εκλογή αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών.

Με βάση το αντιδραστικό πλαίσιο του νόμου στο σώμα των αντιπροσώπων συμμετέχουν εξ οφιτσίου οι Περιφερειάρχες και οι αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι μάλιστα, με τον Κλεισθένη1 διορίζονται από τον εκάστοτε περιφερειάρχη. Ένα μικρό ποσοστό εκλέγεται από το Π. Συμβούλιο ανάλογα με το μέτρο της κάθε περιφέρειας όπως προβλέπεται στο νόμο.

Για την περιφέρεια Ιονίων νήσων εκλέγονται 3 αντιπρόσωποι και διορίζονται 13!!!!

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας οι αριθμοί αποδείχτηκαν, αδιάψευστοι μάρτυρες της νέας οικογένειας.
Ιόνιο Δυνατά Κάθε νησί ψηλά (κ. Κράτσα) Παρόντες 11 ,ψήφοι 8 , 1αντιπρόσωπος
Ιόνιος Συμμαχία (κ. Σπύρου) παρόντες 7, ψήφοι 9 ,1αντιπρόσωπος

Επτανησιακή Αναγέννηση (κ. Αλεξάκης), παρόντες 4, ψήφοι 7 ,1αντιπρόσωπος
Χρυσή Αυγή παρόντες 2 δεν κατέβασαν ψηφοδέλτιο.
Χωρίς αιδώ, πανηγυρίζουν για την εκλεγμένη και διορισμένη αντιπροσώπευσή τους στην Ένωση Περιφερειών, παρά το ότι βγάζουν μάτι οι αλχημείες από τις οποίες έχει προκύψει.

Δυο συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα .

1Οι δυνάμεις αυτές συμφωνούν στην ουσία της πολιτικής που θέλει την Περιφέρεια ως το μακρύ χέρι του κράτους και προωθητική δύναμη των επιχειρηματικών συμφερόντων γι αυτό και η συνεργασία τους είναι αυτονόητη.
2.Κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές , φοβούνται. Γι αυτό δημιουργούν ένα σώμα αντιπροσώπων, απόλυτα προσηλωμένο και ελεγχόμενο ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η πολιτική τους.

Γιατί γνωρίζουν ότι το παραμύθι ‘’ανάπτυξη για όλους ‘’έχει κοντά ποδάρια. Φοβούνται τη φωνή που αποκαλύπτει την πολιτική τους, που καλεί το λαό να ανεβάσει τις απαιτήσεις του. Φοβούνται τη φωνή που φωτίζει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης ,με κέντρο τον άνθρωπο και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του. Τη φοβούνται ακόμα και αν αυτή είναι αριθμητική μειοψηφία.

Η φωνή όμως αυτή δε φιμώνεται .

Γιατί συναντιέται στους δρόμους και στους αγώνες με το εργατικό λαϊκό κίνημα που δεν τα διπλώνει , διεκδικεί τα δικαιώματα του για το σήμερα και για το αύριο.
Γιατί θα γίνεται πιο ισχυρή ,όσο δυναμώνουν οι αγώνες των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, συνταξιούχων γυναικών και νεολαίας. Με αυτές τις δυνάμεις συνεργάζεται και συμμαχεί η Λαϊκή Συσπείρωση.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ