Μιχαήλ Μιχαήλ: «Το Πυροσβεστικό Σώμα χάνει κάθε χρόνο 115 εκ ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 15:10

Μιχαήλ Μιχαήλ: «Το Πυροσβεστικό Σώμα χάνει κάθε χρόνο 115 εκ ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό» (Ηχητικό)

 Απόστρατος ανθυποπυραγός του πυροσβεστικού σώματος, μέλος του τμήματος της Κ.Ε. επιτροπής του ΚΚΕ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Μιχαήλ Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός του πυροσβεστικού σώματος, μέλος του τμήματος της Κ.Ε. επιτροπής του ΚΚΕ για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο κ. Μιχαήλ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που εντόπισε στην Κεφαλονιά, κατά την διάρκεια της διήμερης περιοδείας του και στάθηκε ιδιαίτερα στην πυρκαγιά στα Λουρδάτα.

Όπως τόνισε «Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα και καταστροφές στα Λουρδάτα».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα στην Ελλάδα, ρίχνοντας τις ευθύνες στις Κυβερνήσεις οι οποίες όπως είπε: «Στοχευμένα υλοποιούν ένα στρατηγικό σχεδιασμό με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της Πυρασφάλειας στην χώρα, ώστε να πετύχουν την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι Κυβερνήσεις αξιοποιούν κάθε μεγάλη καταστροφή για να πετύχουν το στρατηγικό τους σχέδιο».
IMG 20190923 132016

«Το Πυροσβεστικό Σώμα χάνει κάθε χρόνο 115 εκ ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό»

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Μιχαήλ: «Κάθε χρόνο από το 2009, ο Πυροσβεστικό Σώμα χάνει κάθε χρόνο το ποσό των 115 εκ ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

Οσον αφορά τα προβλήματα της Κεφαλονιάς, ο κ. Μιχαήλ τόνισε πως: "οι πυροσβέστες του νησιού του έθεσαν το θέμα της ασφάλειας, όπως το γεγονός ότι πολλά οχήματα φέρουν ελαστικά 15ετίας, την υποστελέχωση, το γεγονός της μη πληρωμής των υπερωριών τους, καθώς επίσης ότι γίνεται εξαίρεση τους από όλο τον Δημόσιο Τομέα, όσον αφορά τις υπερωρίες και το μισθολόγιό τους".

Τον κ. Μιχαήλ, παρουσίασε στα τοπικά Μέσα ο Διονύσης Αλιβιζάτος, μέλος του τοπικού ΚΚΕ και υπ. βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Γιώργος Χαλαβαζής 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR

Ακούστε παρακάτω ολόκληρτη την συνέντευξη 

 




00 inkefalonia general ad 300X250