Στην Κεφαλονιά μετατίθεται ο Λιμενάρχης Αθανάσιος Σιούτης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 13:03

Στην Κεφαλονιά μετατίθεται ο Λιμενάρχης Αθανάσιος Σιούτης

Υπεγράφη πριν λίγες μέρες η διαταγή μεταθέσεων του Αντιπλοιάρχου και Λιμενάρχη Ζακύνθου Αθανάσιου Σιούτη στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

Στη Ζάκυνθο, τα καθήκοντα του Λιμενάρχη θα ασκήσει προσωρινά ο υπολιμενάρχης Μηνάς Δώνος, Υποπλοίαρχος.
Ο κ. Σιούτης ανέλαβε τα καθήκοντά του στη Ζάκυνθο πέρυσι το φθινόπωρο και από την πρώτη στιγμή κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, αφού στις 26 Οκτωβρίου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον τραπεζοειδή προβλήτα, ενώ τόσο η κατολίσθηση που είχε σημειωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στο «Ναυάγιο» όσο και αυτές που ακολούθησαν μετά το σεισμό, οδήγησαν στη λήψη έκτακτων μέτρων και στην απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία. Ήταν έκτακτες καταστάσεις που μέσα από το συντονισμό της Λιμενικής Αρχής κατέστη δυνατό να ανοίξει και πάλι η παραλία μετά από μήνες και με τη συνδρομή επιστημόνων. Επίσης, ήδη από το χειμώνα – όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο κ. Σιούτης στις συναντήσεις που είχε με μέλη της Κίνησης Πολιτών «Καθαρά Νερά» – έριξε ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης και εντατικοποίησε τους ελέγχους. Ειδικά το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα έντονο και απαιτητικό, αφού έπρεπε να συντονίσει δύσκολες επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή τα φαινόμενα ρύπανσης αυξάνονταν.
Ο κ. Σιούτης έχει υπηρετήσει: Κυβερνήτης/Επιτελής στο κεντρικό λιμεναρχείο Κέρκυρας, στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ως Υποδιοικητής και Διοικητής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων, ως Επιτελής Δ/νσης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Εχηγείου Λ.Σ., ως Επιτηρητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ως Τμηματάρχης Δ/νσης προσωπικού Αρχηγείου Λ.Σ., Ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδος στη Γαλλία με έδρα τη Μασσαλία, Υπολιμενάρχης Λιμεναρχείου Κω και Λιμενάρχης Ζακύνθου.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και στα νέα του καθήκοντα στην Κεφαλονιά!

πηγή: imerazante.gr