Εξαιρούνται τα άτομα με ειδικές ανάγκες από τη μείωση συντάξεων και την αύξηση ορίων ηλικίας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 01:19

Εξαιρούνται τα άτομα με ειδικές ανάγκες από τη μείωση συντάξεων και την αύξηση ορίων ηλικίας

Ευνοϊκότερο καθεστώς για τους αναπήρους συνταξιούχους, ως προς το θέμα των μειώσεων των συντάξεων και της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας, καθώς και τα παιδιά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.

Εξαιρούνται οι βαριά ανάπηροι από τις μειώσεις των συντάξεων. Ειδικότερα, εξαιρούνται από τις μειώσεις όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αναπηρίας αλλά και όσοι κατέστησαν ανάπηροι μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Εξακολουθεί να καταβάλλεται το εξωιδρυματικό επίδομα που λαμβάνουν ως δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας οι συνταξιούχοι που είναι απόλυτα ανάπηροι.

Οι πόροι για τις ανωτέρω εξαιρέσεις θα εξασφαλισθούν από τη διεύρυνση των κλιμακίων με περαιτέρω μειώσεις στις «υψηλές» συντάξεις.

Ειδικότερα, προστίθεται ένα νέο κλιμάκιο στις μειώσεις των συντάξεων και εφεξής οι συντάξεις μεταξύ 2.000 έως 3.000 ευρώ θα υφίστανται μείωση 15% ενώ σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα απομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.800 ευρώ.

Συντάξεις άνω των 3.000 μειώνονται κατά 20%. Σε κάθε περίπτωση όμως το ποσό που απομένει να υπολείπεται των 2.550 ευρώ.

Πηγή: in.gr




00 inkefalonia general ad 300X250