ΑΔΕΔΥ: Όχι στην τροπολογία των πλειστηριασμών για «κόκκινα δάνεια»: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 07:22

ΑΔΕΔΥ: Όχι στην τροπολογία των πλειστηριασμών για «κόκκινα δάνεια»: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όχι στην τροπολογία των πλειστηριασμών για «κόκκινα δάνεια»: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την ψήφιση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τροπολογίας για τα «κόκκινα» δάνεια, με την οποία «κονιορτοποιούνται» τα κριτήρια της ελάχιστης δικαστικής προστασίας του νόμου Κατσέλη, χειροτερεύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με στόχο να απαλλαγούν οι τράπεζες από το κόστος της διαχείρισης των δανείων αυτών, να εξασφαλιστεί η κερδοφορία και η ρευστότητά τους. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά και οι άλλες δυνάμεις του καπιταλιστικού μονόδρομου, τσακώνονται στα δευτερεύοντα αλλά αποδεικνύεται καθημερινά πως αγωνιούν για τη θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, απορρίπτοντας κάθε σκέψη και κάθε πρόταση για άμεσα μέτρα που αφορούν την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών από την υπερχρέωση, προκειμένου να σταματήσει ο λαός να πληρώνει τα βάρη των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων. Κυβέρνηση και τράπεζες εκβιάζουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ο εκβιασμός τους είναι απλός: `Η μπαίνεις στη ρύθμιση και πληρώνεις τις δόσεις ή αλλιώς χάνεις το σπίτι σου.

Η κυβερνητική τροπολογία αποτελεί τον προθάλαμο για περαιτέρω μέτρα, που θα καλύψουν τα όποια «χρηματοδοτικά κενά» για να προχωρήσει το «νέο παραγωγικό μοντέλο» της «δίκαιης» ανάπτυξης για το κεφάλαιο. Αφήνει εκτός της όποιας τυπικής προστασίας εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, είναι ενταγμένη σε νομοσχέδιο που περιέχει πληθώρα προνομίων, όπως φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, ενισχύσεις με χρήμα κ.ά. των επιχειρηματικών ομίλων. Τα «κόκκινα» δάνεια γιγαντώθηκαν για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί οι πολιτικές ΕΕ, εταίρων και κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατακρεούργησαν μισθούς, συντάξεις, με συνεχείς περικοπές σε Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία, μειώσεις στις κρατικές δαπάνες για συντάξεις, εκτόξευση των έμμεσων φόρων.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ θεωρεί πως τα μεγάλα λόγια περί περιορισμού των μπαταχτσήδων, αποτελούν προπέτασμα καπνού για τη νέα επίθεση στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά που εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν τις στεγαστικές και καταναλωτικές τους ανάγκες και τσακίστηκαν από την κρίση, την ανεργία, τα αντιλαϊκά μέτρα. Τώρα χρειάζεται οργάνωση, δράση και αλληλεγγύη, γύρω από το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Να αποτρέψουμε τους 100.000 και πάνω πλειστηριασμούς που έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση και οι τράπεζες ότι θα γίνουν τα επόμενα τρία χρόνια.

Αργοστόλι 17/05/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250