Ημερίδα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Η φοιτητική ζωή και τα Τοπικά Προϊόντα στο «μικροσκόπιο»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 10:53

Ημερίδα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Η φοιτητική ζωή και τα Τοπικά Προϊόντα στο «μικροσκόπιο»

Δυο πετυχημένες ημερίδες ενημέρωσης διοργάνωσε χθες το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο θέατρο «Ο Κέφαλος», έστω και αν η παρουσία του κόσμου ήταν απογοητευτική και σχολιάστηκε αναλόγως και από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. Ναπολέων Μαραβέγια. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Τόσο η μερίδα με θέμα την «Φοιτητική ζωή σε ένα πολυνησιωτικό Ίδρυμα» όσο και η δεύτερη με θέμα: «Προώθηση των τοπικών προϊόντων των Ιονίων Νήσων στην εγχώρια και διεθνή αγορά» είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και πραγματικά οι ομιλητές έδωσαν με σαφήνεια τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν έπειτα από έρευνα που έγινε.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης και ο πρόεδρος της ΝΕ του ΤΕΕ κ. Σταύρος Τραυλός.

Όσον αφορά το θέμα της «Φοιτητικής ζωής σε ένα πολυνησιωτικό Ίδρυμα: Ο φοιτητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων» ο προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων κος Αγησίλαος Κονιδάρης τόνισε πως η έρευνα έγινε με ερωτηματολόγια που είχαν δοθεί σε φοιτητές τόσο στην Κεφαλονιά, όσο και σε Ζάκυνθο και Λευκάδα, ενώ καταγράφηκαν απόψεις των πολιτών, αλλά και των δημοτικών συμβούλων
ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και η κα Βασιλική Λεβεντάκου παρουσίασαν τις δύο έρευνες

Ακολούθως ο κ. Κώστας Πετράκης συντονιστής του προγράμματος «Χορηγικών Υποτροφιών Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών» του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων μίλησε εν συντομία σχετικά με το θέμα της φοιτητικής ζωής τονίζοντας πως :
«Θα ξεκινήσω με αφορμή την σημερινή ημερίδα «Η φοιτητική ζωή σε ένα πολύ νησιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα». Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά με μια πρωτόγνωρη για τα μεταπολεμικά δεδομένα, μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών οικογενειών. Στο πλαίσιο αυτό, πολλά παιδιά εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν και να συνεχίζουν να φοιτούν στις Σχολές επιτυχίας τους, όταν οι σπουδές τους θα πρέπει να υλοποιηθούν σε πόλη διαφορετική αυτής της μόνιμης κατοικίας τους.

Μια πρωτοβουλία υποστήριξης και προσφοράς, σχεδίασε και υλοποιεί η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, το πρόγραμμα «Χορηγικών Υποτροφιών Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών», για την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές με οικονομικά προβλήματα.

Είναι η ώρα να αποδείξουν οι τοπικές κοινωνίες όπου λειτουργούν Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και όλοι οι Κεφαλονίτες και επτανήσιοι, ασχέτως τόπου διαμονής τους, την αλληλεγγύη τους στους αριστούχους – τουλάχιστον – που μαστίζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Πολλοί επιχειρηματίες νιώθουν οικονομική ασφυξία κι άλλοι φοβούνται μήπως βρεθούν στην ίδια θέση.

Τι να πούμε στους άριστους φοιτητές αλλά και σε εκείνους που είναι πολύ καλοί, για τους οποίους είναι δυσβάσταχτο το κόστος της επιβίωσης και βιώνουν ασφυξία ελπίδας.

Ας μην αφήσουμε αυτά τα παιδιά να απεμπολήσουνε το κυριότερο όπλο ζωής που έχουν: το όνειρο.

Οικονομική αξιοπρεπή επιβίωση ζητούν οι φοιτητές μας και μπορούμε μαζί να τους την εξασφαλίσουμε. Όποιος θέλει και μπορεί – και είμαι σίγουρος πως πολλοί και μπορούν και θέλουν να γίνουν χορηγοί στο πρόγραμμα «Χορηγικών Υποτροφιών Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών» του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Γίνετε χορηγοί: τα παιδιά του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων είναι παιδιά όλων μας.

Γίνετε χορηγοί από 1.000 έως 10.000€. Γίνετε χορηγοί, ασημένιοι χορηγοί, χρυσοί χορηγοί ή και αδαμάντινοι χορηγοί.

Θα υπάρξει διαδικτυακή και μέσω ειδικών επιγραφών στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος ανάρτηση των ονομάτων των χορηγών, δείξτε την αλληλεγγύη σας. Όλοι πιεζόμαστε, τουλάχιστον, πιεζόμαστε από την οικονομική κρίση που ζούμε. Οι νέες και οι νέοι που φοιτούν στην Κεφαλονιά, την Ζάκυνθο και την Λευκάδα χρειάζονται την άμεση συνδρομή μας».
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

{phocagallery view=category|categoryid=262|limitstart=0|limitcount=0}

Εξίσου σημαντική ήταν και η δεύτερη ημερίδα που ακολούθησε με θέμα την «Προώθηση των τοπικών προϊόντων των Ιονίων Νήσων στην εγχώρια και διεθνή αγορά».

Ο κ. Κ. Μάττας και η κα Ε. Τσακιρίδου, ανέλυσαν με εξαιρετικό τρόπο τη σημασία των τοπικών προϊόντων και τα οφέλη που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τα πλεονεκτήματα που έχουν τα επτανησιακά σε σχέση με άλλα προϊόντα.

Ακολούθως το λόγο πήραν επιχειρηματίες της Κεφαλονιάς που ασχολούνται με τοπικά προϊόντα και ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακούστε παρακάτω τις τοποθετήσεις του κ. Θανάση Αθανασάκη (Μελισσοκόμος), του κ. Κυριάκου Σταμούλη (εμπορία κρεάτων και τυροκομικών) και της κας Μαρίνας Γαλιατσάτου Βιολογικό λάδι "Liocharis".

DSC 0511

Ημερίδα Τοπικών Προϊόντων: Τοποθέτηση Θανάση Αθανασάκη by Inkefalonia.gr 2012

 

DSC 0515

Ημερίδα Τοπικών Προϊόντων: Τοποθέτηση Κυριάκου Σταμούλη by Inkefalonia.gr 2012

DSC 0520

Ημερίδα Τοπικών Προϊόντων: Τοποθέτηση Μαρίνας Γαλιατσάτου by Inkefalonia.gr 2012

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από την εκδήλωση

{phocagallery view=category|categoryid=263|limitstart=0|limitcount=0}




00 inkefalonia general ad 300X250