Οι Kefalonites Karabolatres αποχαιρετούν το «Επτάνησος»!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 09:53

Οι Kefalonites Karabolatres αποχαιρετούν το «Επτάνησος»!

Με ένα συναισθηματικά φορτισμένο άρθρο οι Κεφαλλονίτες Καραβολάτρες (kefalonites Karabolatres στο facebook) αποχαιρετούν το πλοίο Επτάνησος που αύριο θα κάνει το τελευταίο δρομολόγιο του στο νησί και κάνουν μια αναδρομή στην παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στις γραμμές της Κεφαλονιάς.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο:


«28 Οκτωβρίου Πάτρα, το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ δεμένο στη ράμπα Νο 10 του παλιού λιμανιού
Η συναισθηματική φόρτιση απέραντη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές...Ήταν 26 Ιουλίου του 2003 όταν το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ήρθε για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά, στο Αργοστόλι...Για να ξεκινήσει ταξίδια λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Αυγούστου του '03, υπό την πλοιαρχία του Καπετάν Δημήτρη Μαρκέτου στη γραμμή Κυλλήνη-Ληξούρι-Αργοστόλι και Κυλλήνη-Πόρο. Σηματοδοτούσε την επαναδραστηριοποίηση των Στριντζαίων στην ακτοπλοία, μιας οικογένειας με μεγάλη παράδοση στη θάλασσα και ιδιαίτερα στις γραμμές του Ιονίου.
................................................................
Μετά από 9 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στις γραμμές της Κεφαλονιάς, το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ έχοντας πληγεί από τις συνέπειες του οικονομικού μαρασμού που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την ακτοπλοία ακολουθώντας την πορεία του άλλου πλοίου της εταιρείας που άφησε έντονο το στίγμα
του και θα αποζητείται για καιρό από τους Κεφαλονίτες και δη τους Θιακούς παρά τα 38 του χρόνια, του πρωτοπόρου ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.
Το τελευταίο ταξίδι του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στη γραμμή θα είναι μεθαύριο Τετάρτη 31/10. Έπειτα θα αναχωρήσει για τον Πειραιά με αβέβαιο μέλλον...Τέλος, θα θέλαμε μέσα από αυτές τις γραμμές να εξάρουμε τον άψογο επαγγελματισμό του καπετάν Μάκη Κατσαίτη ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή δίνει τον καλύτερό του εαυτό για την εξυπηρέτηση του κοινού και την ανακούφιση του πληρώματός του.
Για τις γραμμές που παραλείψαμε, υποσχόμαστε όταν βρούμε χρόνο να ετοιμάσουμε ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στα πλοία της Strintzis Ferries και τα πληρώματά τους.

Photo: shipfriends/gallery




00 inkefalonia general ad 300X250