Λαϊκές Κατοικίες: «Ώρα μηδέν»!Πολίτες ενός κατώτερου Αργοστολιού ! (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 13:20

Λαϊκές Κατοικίες: «Ώρα μηδέν»!Πολίτες ενός κατώτερου Αργοστολιού ! (εικόνες + video)

Απόλυτη υποβάθμιση και εγκατάλειψη

Οι Λαϊκές κατοικίες Αργοστολίου, ένας οικισμός με ιδανικό ρυμοτομικό σχέδιο, με μεγάλο εύρος δρόμων και πλατείες, βιώνει εδώ και αρκετά χρόνια την απόλυτη υποβάθμιση και εγκατάλειψη.

Το inkefalonia.gr συνομιλώντας με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν με σαφήνεια τα παράπονά τους και μας παραθέτουν τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα για την καθαριότητα, την αποψίλωση, το κλάδεμα των δέντρων, τη συντήρηση των δρόμων και των πλατωμάτων. Χρειάζεται να λυθεί το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού με καινούριες και επιπρόσθετες λάμπες, να παρθούν μέτρα ασφαλείας σε μια περιοχή με τόσους κατοίκους. Χρειάζεται να παρθούν μέτρα για την καθαριότητα και τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στην περιοχή με σημεία που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων.

Σε πείσμα όμως της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης, οι κάτοικοι των Λαϊκών κατοικιών επιμένουν. Με προσωπική δουλειά συντηρούν και κρατούν τον οικισμό όρθιο. Σκουπίζουν, μαζεύουν, ασπρίζουν, δενδροφυτεύουν, επιδιορθώνουν τις φθορές. Ταυτόχρονα όμως διεκδικούν μέτρα από το Δήμο για την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την ολοκληρωτική παρακμή που βιώνουν τα τελευταία 10 χρόνια.

Πολλοί είναι οι  κάτοικοι που επισημαίνουν  ότι στον Δήμο Κεφαλονιάς παίζεται ένα παιχνίδι βιτρίνας. «Στην ουσία, έχουμε να κάνουμε με έναν Δήμο παραιτημένο, με υποβαθμισμένες υπηρεσίες, με μειωμένο προσωπικό και ο κόσμος το εισπράττει στην καθημερινότητά του. Στα σκουπίδια, στα σχολεία, στον ηλεκτροφωτισμό, στο οδικό δίκτυο και σε πολλά άλλα».

Το συμπέρασμά είναι ότι δεν είναι πολυτέλεια να ασχοληθούμε με αυτές τις γειτονιές. Ενισχύουν συνολικότερα τη ζωή της πόλης, την ταυτότητά της και τη φυσιογνωμίας της.

Παρακάτω,μπορείτε να δείτε τα όσα επισημαίνουν το μέλος της τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Μάκης Καούκης, αλλά και ο Κώστας Αμβροσιάτος κάτοικος Αργοστολίου. 

https://www.youtube.com/watch?v=3MBHuklCxEM

Πάμε να δούμε μαζί τί ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή. 

Η είσοδος στον οικισμό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, λόγω της ανυπαρξίας σήμανσης που αφορούν στην προτεραιότητα των οχημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά τροχαία ατυχήματα στο σημείο που συναντώνται τέσσερις δρόμοι.

InkedDSC 0064 LI

Τα κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου, που θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιηθεί για εμπορική δραστηριότητα προσφέροντας εργασία στους κατοίκους του οικισμού και παράλληλα έσοδα στα ταμεία του Δήμου, βρίσκονται πολλά χρόνια σε αυτή τη ρημαγμένη κατάσταση.

DSC 0070DSC 0070DSC 0070DSC 0070

DSC 0070

Η απουσία ένδειξης ονομάτων των οδών στην περιοχή, δημιουργεί  σύγχηση σε όσους αναζητούν συγκεκριμένες οδούς και το μόνο που βλέπουν είναι "μπλε οδούς"

DSC 0070DSC 0070

Η πλατεία που άλλοτε έσφιζε από κόσμο και παιδιά της γειτονιάς να παίζουν στην παιδική χαρά που υπήρχε, έχει μετατραπεί σε ένα χωράφι με σπασμένα παγκάκια, ανύπαρκτο φωτισμό και επικίνδυνα σημεία για παιδιά και μεγάλους

DSC 0070DSC 0070

DSC 0070DSC 0070DSC 0070DSC 0070DSC 0070DSC 0070DSC 0070

DSC 0070DSC 0086

Η παντελής απουσία καθαριότητας και περιποίησης πρασίνου στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από εμφανής

DSC 0070DSC 0070DSC 0070DSC 0070DSC 0070

 Δεκάδες τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην περιοχή

DSC 0070




00 inkefalonia general ad 300X250